Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Engelsmanplaat

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Eetcafé De Kalkman, Wierum

Wadloopcentrum Fryslân organiseert educatieve zwerftochten over het Wad naar o.a. Engelsmanplaat. Een mooie tocht van ongeveer 12 kilometer.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Engelsmanplaat is een zandplaat die ligt tussen Ameland en Schiermonnikoog. De zandplaat is doorgaans onbewoond, maar vogelwachters verblijven er soms in de wadwachtpost. De zwaarte van de tocht is gemiddeld en duurt ongeveer vier uur.

Tijdens de educatieve zwerftocht naar Engelsmanplaat loop je naar de wadwachtpost. Bij helder weer is deze soms vanaf de dijk al te zien. Het eerste deel van de tocht gaat over een licht slikkige bodem. Na het passeren van de geul kom je al vrij snel op de droge zandplaat waar het gemakkelijk lopen is. Bij de wadwachtpost is er een pauze. Als er vogelwachters aanwezig zijn is het soms mogelijk om door een telescoop naar vogels of zeehonden te kijken. De route gaat via een zandrug terug naar de vaste wal.

Minimale leeftijd voor deelname aan deze tocht is 14 jaar. Er wordt verzameld bij café de Kalkman in Wierum waar je van de gidsen je deelnemerskaart krijgt. Vanaf het café rijd je met eigen auto naar de startplaats (vijf minuten rijden).

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 12 km
Duur 4 uren
Zwaarte gemiddeld

Let op

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de tocht doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 29 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 16,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Wadlooptocht: educatieve zwerftocht naar Engelsmanplaat
Eetcafé De Kalkman

Dykstrjitte 2
9141 TJ Wierum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse