Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Winterfair 2022

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

De Spitkeet, Harkema

Winterfair met verkoop van vele kerst- en winterartikelen, een kerststallenexpositie, verhalenvertellers, een kinderworkshop en nog veel meer! En een vier meter hoge kerstboom gemaakt van 3.000 vierkante lapjes.

Winterfair met “Beppe’s Lapkes”-boom bij De Spitkeet in Harkema

Van 9 tot en met 11 december 2022 zal bij Openluchtmuseum en Themapark De Spitkeet in Harkema de jaarlijkse winterfair plaatsvinden. Na twee jaar afwezigheid wordt het weer een winterfair met ouderwetse gezelligheid. Er is van alles te doen en te beleven. Een witte kerst in de Mallemolen, verkoop van vele kerst- en winterartikelen, een kerststallenexpositie, verhalenvertellers, een kinderworkshop en nog veel meer!

Ook zal na twee jaar uitstel dan eindelijk de kerstboom vorm krijgen met al de “Beppe Lapkes” die in de afgelopen anderhalf jaar zijn gehaakt en gebreid. In juli 2021 werd de eerste oproep gedaan aan haaksters en breisters om samen met ons “Beppe Lapkes” (Granny squares) te gaan maken. Er werd massaal gehoor aan gegeven. In de afgelopen anderhalf jaar hebben we ruim 3000 lapjes mogen ontvangen. Tegenwoordig zijn de “Beppe Lapkes” of granny squares zoals in de handwerk wereld worden genoemd, weer erg populair. Op het internet en sociale media zijn diverse prachtige voorbeelden terug te vinden. De boom wordt ruim vier meter hoog en twee meter in doorsnee. Deze zal komen te staan in het Skieppehok, zodat de lapjes straks mooi beschermt blijven tegen weer en wind.

De winterfair zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 december van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Wanneer:
t/m 11 december 2022
Zeige Suchergebnisse