Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Doe eens Wad zeiltocht

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Lauwersoog

Zin om met de handen uit de mouwen samen iets te doen aan de plastic soep? Vaar dan mee met een Doe Eens Wad-tocht naar Het Rif. Dat is een prachtige zandplaat, middenin de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog.

Zin om met de handen uit de mouwen samen iets te doen aan de plastic soep? Vaar dan mee met een Doe Eens Wad-tocht naar Het Rif. Dat is een prachtige zandplaat, middenin de Waddenzee, tussen Ameland en Schiermonnikoog. Door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht: van stofzuigerslangen en visnetten, tot schoenen en zelfs brokstukken van een vliegtuig. Wat de mens heeft gedumpt, legt de zee daar neer. Bij Lauwersoog gaan we met de Raaf, een echte vissermanschouw, door de sluis. Vanaf daar zeilen we met de stroom mee naar deze unieke plek, laten ons droog vallen, verkennen de plaat en nemen zo veel mogelijk mee van wat de zee voor onze voeten heeft gelegd. We sjouwen ons af en toe de pleuris, maar tegelijk voelt het als een enorme eer om te mogen doen. Want je ziet dat je daadwerkelijk iets kunt doen om de aarde mooier te maken. Zo doe je Wad!

Vertrek- en aankomsthaven: Lauwersoog. Er is plaats voor max. 8 aanmeldingen.  Wij zorgen voor koffie, thee en vers drinkwater. We vragen je om zelf eten mee te nemen. Als je als groep boekt, kunnen wij (tegen meerprijs) zorgen voor een ruime voorraad lekker eten en drinken aan boord.

Wanneer:
t/m 22 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 95,-

Hier finden Sie Doe eens Wad zeiltocht

Adresse:
Opstapplaats buitenhaven (tegenover restaurant Schierzicht)
9976 VM
Lauwersoog
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse