Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0
de

Duisternis beleven in Lauwersmeer

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Ezumakeeg

Boven je fonkelen de sterren als nooit tevoren. Je ziet geen hand voor ogen en toch… lijk je juist meer te zien. Beleef Dark Sky Park Lauwersmeer met de boswachter of ga lekker zelf op pad.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

 Bij helder weer is, door gebrek aan kunstlicht, de Melkweg hier goed te onderscheiden. Dat kan in principe op elke plek in het gebied, zolang er geen storend licht is van bijvoorbeeld straatlantaarns.

In de winter is het het donkerst, omdat de zon dan vroeg ondergaat en in de nacht diep onder de horizon zakt. In de zomermaanden is het noordelijk halfrond meer naar de zon gericht. Hierdoor gaat de zon later onder en komt ze ‘s nachts minder laag onder de horizon, zodat je een zwak schijnsel blijft zien gedurende de nacht. De donkerste nachten beleef je dus in de winter. Maar een warme zomernacht met een heldere sterrenhemel is ook zeker een bijzondere beleving!

Goede plek om de hemel te bewonderen

De toegangsvoorwaarden zijn in het Lauwersmeergebied (m.u.v. militair oefenterrein ‘Marnewaard’) ’s nachts hetzelfde als overdag; vrij wandelen op wegen en paden. Er zijn drie plekken waar je de nachtelijke hemel goed kunt bewonderen:

Op de hemelplatforms kan je hoofdsteunen neerlaten en zo liggend de sterren te bekijken. Het zijn uitkijktorens die bedacht zijn om ’s nachts bij helder weer op te gaan liggen om naar de sterrenhemel te kijken.

Wanneer:
t/m 31 januari

Hier finden Sie Duisternis beleven in Lauwersmeer

Adresse:
Ezumakeeg
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse