Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

camping de Terp

Hiaure

Het Rustpunt "De Terp" bevindt zich in Hiaure (Fries: De Lytse Jouwer), Hiaure is een terpdorp in de gemeente Dongeradeel. Het ligt 3km ten noordwesten van Dokkum en heeft ongeveer 90 inwoners (2006). Het is altijd een klein dorp geweest. Vermoedelijk is...

Het Rustpunt "De Terp" bevindt zich in Hiaure (Fries: De Lytse Jouwer), Hiaure is een terpdorp in de gemeente Dongeradeel. Het ligt 3km ten noordwesten van Dokkum en heeft ongeveer 90 inwoners (2006). Het is altijd een klein dorp geweest. Vermoedelijk is het rond het jaar 1000 ontstaan. De huidige kerk dateert uit 1869. Rond de kerk staan de boerderijen en woningen. Onze boerderij ligt op een terp, vandaar ook de naam, deze terp is aangewezen als een archeologisch monument en is vroeger waarschijnlijk één geheel geweest met de terp waarop de kerk is gebouwd.

De terrassen van "De Terp" zijn gesitueerd rondom onze boerderij, bij mooi weer kunt u uitrusten in de schaduw van de bomen op de terp en bij minder goed weer binnen in de voormalige stal. Hier is ook een folder- en informatiehoek. Achter de boerderij is de mini-camping (SVR) met 15 plaatsen en een opstelruimte voor campers. Op de zolder van de boerderij is onze "sneupzolder" (tweedehands artikelen, brocante en bric à brac). In 2007 hebben wij: Anny en Koos Hoekema de boerderij gekocht en in 2010 zijn wij gestart met de camping en het koffie- en theehuis. Voor 2007 was de boerderij nog functioneel (paarden en schapen).

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse