Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Verhalen komen tot leven in Huis Van Eysinga

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

Ook dit jaar valt er tijdens de voorjaarsvakantie weer van alles te beleven in museumhuis ‘Huis Van Eysinga’ in Leeuwarden. Onder de noemer ‘Help Pake en Beppe de Vakantie door’ kun je van 21 tot 23 februari meedoen met allerlei leuke activiteiten in dit...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Ook dit jaar valt er tijdens de voorjaarsvakantie weer van alles te beleven in museumhuis ‘Huis Van Eysinga’ in Leeuwarden. Onder de noemer ‘Help Pake en Beppe de Vakantie door’ kun je van 21 tot 23 februari meedoen met allerlei leuke activiteiten in dit mooie museumhuis. Het thema dit jaar is ‘Vertel verder!’. Een perfect thema voor Huis Van Eysinga, want hier komen de verhalen van de 18e-eeuwse adellijke familie Van Eysinga echt tot leven! Benieuwd hoe de Friese adel destijds woonde en leefde? Kom dan zeker langs deze vakantie! En heel fijn; kinderen hebben altijd gratis toegang.

Leuke activiteiten

Neem je pake en beppe, of je ouders, mee op ontdekkingstocht in het imposante Huis Van Eysinga. Dwaal met een heuse speurkleurplaat door de kamers en het geheime gangetje, en voel je als de kinderen Van Eysinga die hier honderden jaren geleden woonden en speelden. Er is altijd wat te beleven in dit museumhuis, maar tijdens de vakantie zijn er leuke extra activiteiten:

Live muziek

Woensdagochtend 21 februari klinkt er net als vroeger live klassieke muziek uit onze muziekzaal. Kom je luisteren en de bijzondere instrumenten bekijken? Onze vrijwilligers vertellen je graag alles wat je wil weten.

Spinnenwiel

Op donderdagochtend 22 februari kun je een kijkje nemen in de historische keuken, waar vroeger het personeel werkte. Speciaal voor deze dag kun je hier zien hoe een echt spinnenwiel werkt. Wist je dat ze op deze manier vroeger van schapenwol garen konden maken, en dit garen gebruikten om kleren te maken? Lekker warm in de winter!

Ontmoet de Van Eysinga’s!

Op donderdag en vrijdag 22 en 23 februari tussen 13.00 en 16.30 uur komt de groep ‘VeSiVe’ Huis van Eysinga tot leven brengen. Vésivé is een groep mensen die aan de hand van onder andere filmpjes de veelzijdige 18e  eeuw laat zien. Dit kan serieus, maar ook vaak met een knipoog. Kaatje is een van de personages en samen met Meneer de Notaris en de Architect geven zij een gekleurd beeld van deze bijzondere eeuw. Tijdens ‘Help Pake en Beppe de Vakantie door’ kruipen ze in de huid van de bewoners die er ooit woonden.

Huis Van Eysinga

Huis Van Eysinga is één van de museumhuizen van Hendrick de Keyser Monumenten. De indrukwekkende Friese stadsvilla uit 1783 is gebouwd door en voor één van de aanzienlijkste mannen in de achttiende eeuw. Kom binnen en bekijk de prachtig ingerichte kamers, schilderingen en mooie historische details. En vergeet vooral de keuken niet! Als je geluk hebt komen daar net verse koekjes uit de oven. Je hoeft in dit huis niet te fluisteren. Voel je vooral thuis! Kijk in de kastjes, gluur achter deuren, en open de laatjes. Geniet in een van de mooiste kamers van het huis van een kop thee, en speel een spelletje aan de speeltafels. Kom je snel op bezoek?

Bezoeken

Huis Van Eysinga aan de Koningsstraat 25 in Leeuwarden is geopend van woensdag t/m zondag van 10.30 tot 16.30 uur. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveer snel je ticket via hendrickdekeyser.nl/museumbezoek.

Hendrick de Keyser Monumenten

Huis Van Eysinga is één van de bijzondere huizen van Hendrick de Keyser Monumenten. Al meer dan 100 jaar behoudt de erfgoedorganisatie bijzondere huizen en hun interieur voor de toekomst. De ruim 450 unieke huizen, van vissershuisje tot stadspaleis, verspreid over heel Nederland worden behouden door ze te gebruiken. Je kunt er wonen, werken, vakantie vieren, een evenement organiseren, of ze bezoeken als museumhuis.

Wanneer:
t/m 23 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Verhalen komen tot leven in Huis Van Eysinga

Koningsstraat 25
8911KV Leeuwarden
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse