Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Help zwerfvuil op te ruimen op het Noarderleech

Marrum

De afgelopen maand heeft het flink gestormd op het Noarderleech. Door de wind en het hoge water is er veel zwerfafval aangespoeld. Kom je helpen het zwerfafval op te ruimen? Als je vanaf de dijk richting Waddenzee loopt zie je de begroeiing al...

De afgelopen maand heeft het flink gestormd op het Noarderleech. Door de wind en het hoge water is er veel zwerfafval aangespoeld. Kom je helpen het zwerfafval op te ruimen?

Als je vanaf de dijk richting Waddenzee loopt zie je de begroeiing al veranderen. Waar vroeger de slikwerkers hun ruggen kromden ligt nu dit unieke natuurgebied, één van Europa`s grootste vastelandskwelders! Dit komt door de invloed van het zoute water. Je vindt hier dan ook prachtige afwisselende natuur met zilte graslanden, slikvelden en kwelders. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Jaarlijks rusten, broeden en foerageren hier meer dan een miljoen vogels. Het meeste afval breekt maar moeizaam af in de natuur. Een colablikje doet er tussen de 80 en 200 jaar over om af te breken en een petflesje wel 500 tot 1000 jaar! Dat is genoeg reden om dit stukje kwetsbare natuur schoon te houden. Wil jij een steentje bijdragen? Kom dan naar deze speciale excursie, help ons om op te ruimen en ga mee op een wandeling met onze excursieleider. Tip: trek laarzen aan, het gebied is erg nat.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
9 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Help zwerfvuil op te ruimen op het Noarderleech

Marrum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse