Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

100% Wol | Fries Landbouwmuseum

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Friesische Landwirtschaftsmuseum, Leeuwarden

Het Fries Landbouwmuseum heeft met de wolwerkers van Pleed een prachtige tentoonstelling ingericht over een bijzondere grondstof: 100% wol. De Nederlandse wol is een afvalproduct terwijl er van dit natuurlijke materiaal prachtige dingen gemaakt worden.

100% Wol, wol wordt weer gewoon

Het Fries Landbouwmuseum heeft in samenwerking met de wolwerkers van Pleed een prachtige tentoonstelling ingericht over een bijzondere grondstof: 100% wol. Op dijken en in weilanden zien we ze lopen: de schapen. Maar hun wol wordt niet meer gebruikt en dat terwijl wol een prachtig natuurlijk materiaal is met unieke eigenschappen waar prachtige dingen van gemaakt worden.

De wolwerkers van Pleed maakten daarom in samenwerking met het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden een tentoonstelling over deze prachtige grondstof: 100% wol.

De tentoonstelling laat zien hoe mooi wol is en – bovenal - hoe het weer gewoon kan worden. De expositie 100% WOL laat de geschiedenis én de toekomst van wol zien als waardevol materiaal voor industrie, in de bouw, voor nieuwe ontwerpers en iedereen die bij wil dragen aan een duurzame wereld.

Nooit eerder waren ze samen te zien: het Friese melkschaap, prachtige antieke wollen stoffen, spintolsteentjes uit de Friese terpen, het blauw van Eise Eisinga, gestopte sokken van een Elfstedenwinnaar, werk van moderne ontwerpers als Christien Meindertsma, etc..

Workshops
Je kunt diverse workshops volgen zoals spinnen, vilten en breien. Kijk voor informatie en data op de website van het Fries Landbouwmuseum.

Pleed
Community-initiatief Pleed onderzoekt hoe wol opnieuw van waarde gemaakt kan worden. Wolwerkers van de Pleed 'mienskip' verwerkten wol van de Leeuwarder kudde tot dekens en vloerkleden.

Wanneer:
t/m 27 november 2022

Hier finden Sie 100% Wol | Fries Landbouwmuseum
Friesische Landwirtschaftsmuseum

Adresse:
Fries Landbouwmuseum Leeuwarden
Felling 6
8912 CG Leeuwarden
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse