Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Behind the Music: Rinus Gerritsen & 60 jaar Golden Earring

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

Fans kunnen met de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in Neushoorn een nooit eerder vertoonde inkijk krijgen in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Fans kunnen vanaf dit voorjaar een nooit eerder vertoonde inkijk krijgen in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit: Golden Earring. Vanaf dan draait de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ in de Nederlandse filmtheaters en poppodia.

In Neushoorn zal de film vertoond worden en is Rinus Gerritsen zelf ook aanwezig voor een Q&A na afloop!

In de film ‘Behind the Music: Rinus Gerritsen over 60 jaar Golden Earring’ krijg je een nooit eerder vertoonde inkijk in de geschiedenis van Nederlands grootste rockband ooit. De film is een twee uur durende registratie van de Behind the Music-avond in een uitverkocht Paard in Den Haag in januari 2020, met bassist Rinus Gerritsen in de hoofdrol. Tijdens deze avond interviewde host en presentator Martin Kuiper Gerritsen op basis van vooraf opgenomen video interviews met Earring-zanger Barry Hay, Earring-drummer Cesar Zuiderwijk, voormalig Earring-lid Robert Jan Stips en producer Shell Schellekens, die achter de knoppen zat bij jaren tachtig hits als Twilight Zone en When The Lady Smiles. Rinus neemt de kijker mee door de fascinerende geschiedenis van de Haagse band die met de hit Radar Love wereldwijd doorbrak. De film en Rinus toeren sinds februari met groot succes door het land.

Rasverteller Rinus haalt in de film herinneringen op over de eerste muzikale stappen in een naoorlogse volkswijk en het grote succes, maar hij gaat ook dieper in op de verliesgevende Amerikaanse tours, de onderlinge verhoudingen en de verhalen achter de hits. Golden Earring werd in 1961 opgericht door Gerritsen en zijn buurjongen/gitarist George Kooymans, die helaas de diagnose ALS kreeg, waarna de band besloot te stoppen. In ‘Behind the Music: Rinus over 60 jaar Golden Earring’ is er vanzelfsprekend volop aandacht voor de legendarische muziek van de Haagse band. Rinus geeft samen met Cesar een interessante muziek-clinic waarin enkele Earring-hits onder handen worden genomen. Daarnaast speelt hij samen met zijn Haagse vrienden van The Wizards, Nico Dijkshoorn en zijn dochter Natousch, een aantal nummers.

Zaal: Grote Zaal | Type: Seated event | Garderobe gratis

Wanneer:
t/m 29 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,- (met een CJP-pas)

Hier finden Sie Behind the Music: Rinus Gerritsen & 60 jaar Golden Earring

Adresse:
Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse