Direkt zum Hauptinhalt
MAP

Herfstvakantie in Natuurmuseum Fryslân

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

In de herfstvakantie zijn er allerlei leuke workshops rond T. rex in Town én je kunt een echte paleontoloog ontmoeten!

Herfstvakantie activiteiten rond T. rex in Town

In de herfstvakantie worden er verschillende workshops rond T. rex in Town georganiseerd. Data en tijden worden nog bekend gemaakt. De workshops duren een uur. Naast de entree geldt er voor de workshops een kleine vergoeding. Kom op tijd want er zijn een beperkt aantal plaatsen.

*Workshops: welke geluiden maken dino’s? (4-8 jaar)
De bekende dinosoorten worden aan de kinderen voorgesteld door middel van muziek en theater. Er worden verschillende muziekinstrumenten door de kinderen gebruikt om de bewegingen en geluiden van dino’s na te doen. Hoe loopt een dino, hoe zweeft hij door de lucht? Maar ook wat hoor je als hij aan het eten is? Of door een groot bos wandelt? (Kosten € 2,50)

*Workshops: dino’s in verhalen (4-8 jaar)
Er zijn vele verhalen en rijmpjes over dino’s geschreven. Tijdens deze workshop wordt er een verhaal voorgelezen en gaan kinderen met het verhaal verder. Hoe loopt het af? De kinderen gaan dit op verschillende manieren verder vertellen door te schrijven, te knippen en te plakken, door te tekenen en door verder te rijmen. (Kosten € 2,50)

*Workshops: hoe zagen dino’s eruit? (8-12 jaar)
Onderzoekers hebben veel ontdekt over hoe dino’s eruit zagen. De grootte, de kleur, met vacht of veren. Kinderen gaan met deze workshop hun eigen dino bedenken en geven dit beeldend weer. Niet met pen of potlood, maar het wordt een kunstwerk van graffiti. (Kosten € 10,-)

*Workshops: dino’s van de toekomst (4-12 jaar)
Deze workshop is een beeldende workshop. Na een korte inleiding gaan de kinderen aan de slag met styropor, tijdschriften en mod podge. Ze kijken niet terug in de tijd, maar naar de toekomst. Hoe zou een dino er in de toekomst uit zien? Alles is mogelijk! (Kosten € 3,50)

*Ontmoet een echte paleontoloog!
Anne Schulp, de Friese paleontoloog die de T. rex in Amerika opgegraven heeft, komt op dinsdag 18 oktober naar Leeuwarden! Daar vertelt hij over de vondst en opgraving van de bekende roofdino. Tijd: 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur, duur is 60 minuten. (Kosten € 3,50)

Wanneer:
t/m 30 oktober

Hier finden Sie Herfstvakantie in Natuurmuseum Fryslân

Adresse:
Schoenmakersperk 2
8911EM Leeuwarden
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse