Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Orgelconcert door David de Jong

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

Orgelconcert door David de Jong in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, vrijdag 17 februari 2023 om 17.00 uur. Vrijwillige bijdrage.

Na de restauratie van het orgel in de Dorpskerk Huizum, eind 2015, zijn er al vaak orgelconcerten geweest op een vrijdagnamiddag van 5 tot 6 uur.
Vrijdag 17 februari 2023 is er ook weer een orgelconcert. Dan is David de Jong uit Harlingen de organist die u de prachtige klanken van ons fraai gerestaureerde orgel wil laten horen.
David de Jong (1969) begon met orgelles in 1979 en studeerde van 1982 – 2003 orgel bij Johan G. Koers, die nog steeds zijn mentor is. In 1988 won hij de tweede prijs op het Nationaal Orgelconcours te Elburg.
David de Jong is sinds 1998 predikant, maar geeft nog regelmatig concerten.
Zijn spel is te beluisteren op een veertiental cd’s, opgenomen in o.a. de Bovenkerk in Kampen, de Martinikerk in Bolsward, de Martinikerk in Sneek en de basiliek in Raalte.
In 2007 was hij finalist van het Hinsz Compositieconcours. Hij componeerde werken voor koor, orgel, klavecimbel en beiaard.
Koraalmelodieën van zijn hand verschenen in diverse bundels.
David de Jong studeert koordirectie aan de Modulaire Dirigenten Opleiding van de dirigentenwerkplaats te Utrecht.

U bent van harte welkom voor een uur orgelklanken! Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken.

Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Wanneer:
t/m 17 februari

Hier finden Sie Orgelconcert door David de Jong

Adresse:
Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse