Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Insectenhotel maken

Anne-Famkes Pleats, Stiens

Spijkers klaar, hamer in de hand: timmeren maar! Op 29 juli kun je samen met Ithran en Danita van Stadshout Leeuwarden je eigen insectenhotel bouwen.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Het insectenhotel mag je zelf versieren met stiften en allerlei stukjes hout en schors om er helemaal jouw bouwwerk van te maken. Daarna vul je het huis met verstopplekjes voor allerlei insecten. Je mag je eigen bouwwerk aan het einde van de workshop mee naar huis nemen en een mooi plekje geven in je tuin. Dan alleen nog wachten tot je insecten het hotel gevonden hebben! Om jouw hotel extra aantrekkelijk te maken kun je bij de workshop ook wat wilde bloemen in een bakje zaaien die je bij je hotel kunt zetten, dan hebben de beestjes ook meteen wat te eten.

Wist je dat insectenhuizen heel belangrijk zijn? Er zijn elk jaar minder insecten, omdat er steeds minder ruimte en eten voor ze is, zoals bloemen en verstopplekjes. En dat terwijl insecten heel belangrijk voor ons zijn, want ze bestuiven niet alleen bloemen, groente en fruit, ze zijn ook de opruimers van de natuur. Met jouw insectenhuis help je dus de insecten een handje, vooral de metselbij die in de stengels en gaatjes zelfs haar eitjes legt!

Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar
Kosten deelname: 30 euro
Duur: 1,5-2 uren
Inclusief: 1x drinken, een ijsje en het insectenhotel
Maximale deelname: 10 personen

Wanneer:
29 juli

Hier finden Sie Insectenhotel maken
Anne-Famkes Pleats

Wurgedyk 20
9051 LE Stiens
Route planen

Zeige Suchergebnisse