Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Zomerwandeling met gids door Lemmer

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

VVV Lemmer, Lemmer

Een gids neemt je mee met mooie verhalen langs huizen, gebouwen en straten van het voormalig vissersdorp Lemmer.

Weet je waarom de binnenhaven van Lemmer vroeger buitenhaven was? Of wat er bijzonder is aan de vuurtoren aan het eind van de .. uiteraard: Vuurtorenweg? Of misschien vertelt de gids je wel waarom nagenoeg het hele dorp Lemmer in opstand kwam, toen de gemeente het gammele gebouwtje op het 'Eintsje fan 'e Daam' wilde afbreken. Het protest was overigens ludiek en heeft geleid tot een geheel nieuw bouwwerk op dit voor Lemsters zo bepalend plekje. 

Het zijn juist deze bijzondere verhalen, die de wandeling met gids door Lemmer zo leuk maken. 
Daarbij krijg je ook inzicht in de ontwikkeling van Lemmer. Vaak wordt Lemmer genoemd als voormalig vissersdorp. Dat klopt natuurlijk ook. Maar de oorsprong van Lemmer moet je zoeken in handel en scheepvaart. Toen de Afsluitdijk gereed werd een derde inkomstenbron gevonden: het toerisme. 

De gids wijst je op sporen van met name de bloeiende handel- en scheepvaartperiode of de visserij, waar je anders zomaar aan voorbij zou lopen. 
Voor en na de wandeling heb je voldoende tijd om te genieten van terrasje, mooie winkels, misschien zelfs het strand of plak je er nog een bezoekje aan het Woudagemaal aan vast.

Koop je kaartje direct en klik op 'Koop hier je kaartje' om zeker te zijn van deelname aan één van de acht zomerwandelingen door Lemmer. Mailen of bellen kan uiteraard ook nog. 

Wanneer:
t/m 26 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 4,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Zomerwandeling met gids door Lemmer
VVV Lemmer

In Museum Lemmer
Nieuwburen 1
8531 EE Lemmer
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse