Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Lezing Judith Koelemeijer

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Sneek

Woensdag 7 juni a.s. ontvangen de Protestantse Kerk Sneek en de stichting LAS de schrijfster en journalist Judith Koelemeijer.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Woensdag 7 juni a.s. ontvangen de Protestantse Kerk Sneek en de stichting LAS de schrijfster en journalist Judith Koelemeijer. Haar debuutroman Het zwijgen van Maria Zachea uit 2001 is nog steeds veel gelezen. In 2022 publiceerde Koelemeijer een aangrijpende biografie over de jonge Joodse vrouw Etty Hillesum. De bijeenkomst vindt plaats in de verbouwde Martinikerk, Grote Kerkstraat 5 te Sneek. De aanvang is 20.15 uur.

Vorig jaar verscheen haar vuistdikke biografie Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven. Esther (Etty) Hillesum  (1914 –  1943), geboren in een Nederlands-Joodse familie, kreeg in 1981 bekendheid door de publicatie van een bloemlezing uit haar dagboek, 38 jaar nadat zij in Auschwitz werd vermoord. In haar dagboek verwoordde ze haar persoonlijke, innerlijke ontwikkeling te midden van de turbulentie van de Tweede Wereldoorlog en de absurditeiten van de Holocaust. In de biografie duikt Koelemeijer in de meeslepende geschiedenis van deze jonge, gepassioneerde vrouw die ook onder de gruwelijkste omstandigheden trouw bleef aan haar idealen en zichzelf. Hiervoor wist Judith Koelemeijer een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. De biografie geeft een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken.

Reserveren kan via www.stichtinglas.nl, bij Boekhandel Van der Velde of de Bibliotheek Sneek. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal. Donateurs ontvangen korting op de toegangsprijs.

Wanneer:
t/m 7 juni

Hier finden Sie Lezing Judith Koelemeijer

Martinikerk
Grote Kerkstraat 5
8601 ED Sneek
Route planen

Zeige Suchergebnisse