Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Opsichtlike rêst-stekjes

Mitselwier

Van 4 maart tot 28 mei 2023 is de expositie ''Veelzijdig'' van Tjitske Dijkstra te bewonderen in Mienskipshûs Metslawier, waar je ook meer informatie kunt krijgen over het project Opsichtlike rêst-stekjes.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Friesland is aan het borduren. Er worden mini-monumenten gemaakt van markante overleden bewoners. Verhalen worden eerst opgehaald in de dorpen. Gewoon gaan zitten op een bankje en dan komen er verhalen. Kussens die op plekken worden neergelegd waar mensen graag verhalen vertellen en om te luisteren. Ontmoeten staat centraal. In 2022 is al geborduurd in Wergea, Jorwert, Dokkum en Schiermonnikoog en in 2023 komen weer vier andere dorpen of wijken aan bod. Het wordt een soort van olievlek door heel Fryslân. Zo leggen we eigenhandig de geschiedenis, de specifieke verhalen vast in kussens op een bank waar iedereen op kan zitten. Kussens voor binnen en voor buiten. 

Van 4 maart tot 28 mei 2023 is de expositie ''Veelzijdig'' van Tjitske Dijkstra te bewonderen in Mienskipshûs Metslawier, waar je ook meer informatie kunt krijgen over het project Opsichtlike rêst-stekjes. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag van 13:30 tot 17:00 uur gratis te bezoeken.

Wanneer:
t/m 28 mei

Hier finden Sie Opsichtlike rêst-stekjes

Adresse:
Mienskipshus
Tsjerkebuorren 7
9123JT Mitselwier
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse