Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Ids de Beer-lezing

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Grote kerk of St-Martinuskerk Dokkum, Dokkum

Op woensdag 17 april 2024 wordt om 20.00 uur de vierde Ids de Beer-lezing gehouden. Ditmaal programmeert Theaterkerk Nes het evenement op een externe locatie, in de Grote Kerk van Dokkum. Deze lezing staat in het teken van oorlog en vrede, waarbij...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Op woensdag 17 april 2024 wordt om 20.00 uur de vierde Ids de Beer-lezing gehouden. Ditmaal programmeert Theaterkerk Nes het evenement op een externe locatie, in de Grote Kerk van Dokkum. Deze lezing staat in het teken van oorlog en vrede, waarbij gerenommeerde sprekers samenkomen om inzichten te delen over deze belangrijke onderwerpen in de aanloop naar 4 en 5 mei. Met Gerard van der Veer en Freerk de Beer. 

Een van de gastsprekers van deze avond is Freerk de Beer. Zijn vader Ids, naar wie deze lezing genoemd is, stelde niet alleen zijn eigen huis en zaak beschikbaar voor onderduikers, maar zocht daarnaast intensief naar meer onderduikadressen. Op 31 januari 1945 werd Ids de Beer beschoten door Duitse soldaten. Een paar dagen later stierf hij aan zijn verwondingen in het veldhospitaal van Leeuwarden.

Bestel uw tickets (€20,00 per stuk) via de website.

Wanneer:
t/m 17 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 20,-
Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse