Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Open Monumenten Weekend – interactieve rondleiding kerkje Sandfirden

Kerkje Sânfurd, Sandfirden

Kerkenspecialist van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Albert Reinstra, neemt je mee in een interactieve rondleiding in en rondom het kerkje van Sandfirden.

Natuurlijk staan de deuren van ‘it tsjerkje fan Sânfurd’ ook tijdens het Open Monumenten Weekend 9 en 10 september voor iedereen open!

Het gehele weekend kun je het pittoreske kerkje uit 1732 van binnen bezichtigen.

Op zondagmiddag om 15.00 uur is kerkenspecialist van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Albert Reinstra aanwezig om te vertellen over de historie van de kerk.

Als geboren en getogen Oudegaaster schreef Albert Reinstra in 1999 het boekje ‘Tot genoegen der besteders’ over 900 jaar kerkhistorie van Sandfirden.

Reinstra neemt ons deze zondagmiddag mee op een interactieve rondleiding in en om het kerkje, waarbij hij allerlei interessante weetjes met het publiek deelt.   

Zo zal de plankenvloer opengaan om de sarcofaag te bekijken, we komen erachter waarom de kerk met de kop naar het oosten staat en we zien buiten aan de noordgevel hoeveel kleiner de kerk vroeger was. 

Het is niet nodig tickets te kopen, maar wil je zeker zijn van deelname aan dit interessante programma? Meld je dan gratis aan via StichtingSanfurd@gmail.com

Graag tot ziens tijdens het Open Monumenten Weekend van 2023!   

Wanneer:
10 september

Hier finden Sie Open Monumenten Weekend – interactieve rondleiding kerkje Sandfirden
Kerkje Sânfurd

Sanfurd 2
8613 JH Sandfirden
Route planen

Zeige Suchergebnisse