Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

1e Aytta-lezing door Arno Brok in Swichum

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Nicolaaskerk Swichum, Swichum

De 1e Aytta-lezing in het Kerkje van Swichum wordt verzorgd door Commissaris van de Koning Arno Brok. Uiteraard plannen we dat in oktober, rondom de geboortedag van Viglius van Aytta. Deze redelijke onbekende Fries -afkomstig uit Swichum- heeft ondertussen,...

De 1e Aytta-lezing in het Kerkje van Swichum wordt verzorgd door Commissaris van de Koning Arno Brok. Uiteraard plannen we dat in oktober, rondom de geboortedag van Viglius van Aytta. Deze redelijke onbekende Fries -afkomstig uit Swichum- heeft ondertussen, terecht, een standbeeld op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden en een plek in het Fries Museum.
Deze allereerste Aytta-lezing wordt verzorgd door onze eigen fryske pommerant, de Commissaris van Koning, Arno Brok. Hij is ondertussen vijf jaar beschermheer van de Alde Fryske Tsjerken en heeft grote affiniteit met momentenzorg. Zijn liefde voor het culturele erfgoed van Fryslân zal zeker in de lezing doorklinken en natuurlijk legt hij de verbinding naar de huidige tijd en hoe Fryslân en haar inwoners zich daartoe kunnen verhouden met behoud van eigenheid.

De entree is GRATIS, een bijdrage in de kosten (koffie/thee/verwarming) wordt op prijs gesteld.

Tijdstip
20.00 uur (inloop 19.30 uur)

Entree
GRATIS, vrijwillige bijdrage voor koffie/verwarming

Informatie of reservering

Hoewel de lezing gratis te bezoeken is, graag wél aanmelden via de link, zodat we zicht houden op het aantal gasten. Er zijn 70 plaatsten beschikbaar.

https://kerkjevanswichum.nl/events/1e-aytta-lezing-304/

Wanneer:
t/m 13 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie 1e Aytta-lezing door Arno Brok in Swichum
Nicolaaskerk Swichum

Ayttadyk 3
9087 CD Swichum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse