Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Lunchlezing: Een theatrale duik in de Friese slavernijgeschiedenis

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën echt afschafte. Tijdens deze lunchlezing laten Guus Pengel, Henk Leutscher en Jaleesa Schiphorst hun licht schijnen op het Friese slavernijverleden.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Zij vertellen over sporen van het slavernijverleden in Leeuwarden en de activiteiten tijdens het herdenkingsjaar, waaronder de muzikale voorstelling Un dia nobo – Wan nyun dey – In nije dei. De voorstelling is een coproductie van Pier21 met Untold, Volksoperahuis en De Harmonie en gaat op 16 juni a.s. in première.

Lunchlezing

Deze lezing bij Tresoar begint om 12.30 uur en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. I.v.m. verwachte drukte is reserveren verplicht! Bij het aanmelden kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch uit de Surinaamse keuken voorafgaand aan de lezing (zowel vegetarisch als niet-vegetarisch + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 5 euro, te betalen bij aanvang. Geef bij het aanmelden ook aan met hoeveel personen je komt. De lunchlezing wordt georganiseerd door Tresoar, in samenwerking met Pier21 en Stichting Comité 30 juni-1 juli Fryslân.

Meer informatie over de drie sprekers is hier te vinden.

Wanneer:
t/m 15 juni
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Lunchlezing: Een theatrale duik in de Friese slavernijgeschiedenis

Boterhoek 1
8911 DH Leeuwarden
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse