Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

BEDROG

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

Emmet en Robin zijn getrouwd, Jill is de beste vriendin van Robin. Jill en Emmet zijn  minnaars, maar Jill weet niet dat Robin weet heeft van de affaire. Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding met halve waarheden.

WIG start vanaf februari weer met de voorstellingen van BEDROG. 
Vorig jaar hebben de eerste succesvolle try-outs plaatsgevonden op Park Vijversburg in Tytsjerk. Dit smaakte naar veel meer en in 2023 zal BEDROG daarom op meerdere plekken in Friesland te zien zijn.

De aftrap is op 19 februari in De Wjukken in Mantgum.
Voor nog meer voorstellingen en kaartjes: www.wigproducties.nl

Harold Pinter schreef BEDROG voor twee mannen en één vrouw; WIG speelt BEDROG met twee sterke powervrouwen en één zorgzame huisman.

"Emmet en Robin zijn getrouwd, Jill is de beste vriendin van Robin. Jill en Emmet zijn  minnaars, maar Jill weet niet dat Robin weet heeft van de affaire."
Iedereen bedriegt iedereen in deze geraffineerde driehoeksverhouding met halve waarheden, dubbelzinnigheden, onvolledige bekentenissen en misverstanden.

Vreemdgaan, overspel, buitenechtelijke liefde: het is van alle tijden. 
Pinter schreef BEDROG in 1978, maar is daarom zeker geen gedateerd stuk. In 2023 kwets je je geliefde door haar of hem te belazeren waarschijnlijk net zo hard als in 1978… maar…toch is er sindsdien iets veranderd in de manier waarop vrouwen en mannen in de wereld staan.


BEDROG werd mede beroemd omdat de tijd van achter naar voren loopt. Het begint als de affaire al is afgelopen en eindigt negen jaar eerder, bij de eerste liefdesverklaring. De ex-geliefden staan aanvankelijk met bekoelde passie tegenover elkaar, maar in de loop van het stuk wakkert het vuurtje steeds meer aan.

In BEDROG worden Jerry en Robert gespeeld door Kimberley Piek en Catrien van der Molen als Jill en Robin. Emma wordt gespeeld door Jan Tiede Bouma als Emmet in een regie van Hans van Buuren.

(Betrayal, 1978) wordt gezien als één van Harold Pinters beste stukken. Hoewel minder absurd of politiek geladen dan Pinters overige werk, ontleedt het stuk thema’s als liefde en trouw met precisie, met Pinters eigen affaire als belangrijke inspiratiebron.

Tickets en meer informatie: www.wigproducties.nl

Wanneer:
t/m 1 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 17,50
Zeige Suchergebnisse