Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

De ‘Anna Maria van Schurman Lezing’ door Annette Nobuntu Mul, m.m.v. zangeres Janneke Warringa

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

De Anna Maria van Schurman Lezing door Annette Nobuntu Mul, m.m.v. zangeres Janneke Warringa, in Cultuurpodium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, donderdag 6 april 2023 om 20.00 uur.

De ‘Anna Maria van Schurman Lezing’ belooft een van de meest inspirerende ooit te worden. Ze wordt dit jaar namelijk verzorgd door Annette Nobuntu Mul, oprichtster van de Ubuntu Society. De titel van haar lezing is een Zuid-Afrikaanse: 'Opsoek naar Ubuntu'. Ubuntu, uitgedragen door mensen als Mandela en Tutu, staat voor ‘ik ben omdat wij zijn’.  Onze huidige wereld schreeuwt om aandacht voor immateriële vraagstukken en voor onze omgang met de aarde en met elkaar. Annette Mul kan als geen ander aangeven welke lessen van betekenis kunnen zijn voor een verbonden Fryslân en een verbonden Leeuwarden.
Zij werkt bij de Internationale School voor Wijsbegeerte en zal haar boek ‘Opsoek naar Ubuntu’ signeren. Doorgaans wordt de winnares van de 2017 The African Recognition Award  vergezeld door haar levenspartner Jan Terlouw.

Na het heel persoonlijke en inspirerende betoog van Annette Mul zal Wini Weidenaar een gesproken column verzorgen. Zij is ‘trekker’ van tal van maatschappelijke projecten en actief bij de beweging Ministerie van de Toekomst. Deze bruisende ‘minister van de Toekomst’ won in 2021 de Vrouw in de Media Award Friesland.

Vanaf september 2023 zingt Janneke Warringa in haar theaterprogramma ‘Ubuntu’ over verbinding en dialoog. Ze wordt o.a. begeleid door de landelijk bekende pianist Peter van der Zwaag. Bij de Dorpskerk Huizum zijn we er trots op dat Janneke Warringa op deze inspiratie-avond alvast enkele van haar mooiste Ubuntu-songs ten gehore zal brengen.
Op die manier biedt Cultuurpodium Dorpskerk Huizum dit keer een ‘drieklapper’ aan.

De lezing is genoemd naar Anna Maria van Schurman, één van de grootste vrouwelijke intellectuelen in de Gouden Eeuw. Destijds bracht zij regelmatig bezoek aan familie in Abbingastate (nu Drachtsterplein) en aan de Dorpskerk Huizum.

De toegangsprijs is € 6,00 per persoon. Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden aangeschaft via  het Ticketkantoor:  https://www.ticketkantoor.nl/shop/Schurmanlezing. Reserveer op tijd!
Bij de kerk is weinig parkeerruimte. Bezoekers kunnen - op loopafstand en gratis - parkeren op het ruime parkeerterrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).
Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.
E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .
Ook informatie op:  https://www.dorpskerkhuizum.nl en
https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Wanneer:
t/m 6 april

Hier finden Sie De ‘Anna Maria van Schurman Lezing’ door Annette Nobuntu Mul, m.m.v. zangeres Janneke Warringa

Huizum Dorp 67
8934 BS Leeuwarden
Route planen

Zeige Suchergebnisse