Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Treur Nederland!

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Leeuwarden

Liederen over de pest en over corona, over de sint-Elisabethsvloed in 1421 en over de Watersnood 1953: zingen over rampen is van alle tijden. In Treur Nederland! geeft Camerata Trajectina een inkijkje hoe Nederland omging met grote natuurrampen en welke...

Liederen over de pest en over corona, over de sint-Elisabethsvloed in 1421 en over de Watersnood 1953: zingen over rampen is van alle tijden. In Treur Nederland! geeft Camerata Trajectina een inkijkje hoe Nederland omging met grote natuurrampen en welke troostende en samenbindende rol muziek hierbij had. Dit heeft geresulteerd in een fascinerend muzikaal overzicht dat op 26 januari a.s. te beluisteren is in de Doopsgezinde Kerk te Leeuwarden.
Als mensen door een ramp worden getroffen, zoeken ze vaak troost. Er is een lange traditie van rampliederen: door samen te zingen zochten mensen steun bij elkaar. De teksten werden om uiteenlopende redenen geschreven: om zondebesef op te roepen of als nieuwsvoorziening, voor scholing van jongelingen of voor fondsenwerving.
Lotte Jensen, hoogleraar Neerlandistiek aan de Radboud Universiteit, doet onderzoek naar de verwerking van rampen in Nederland en stuitte hierbij op liederen over branden, overstromingen, droogte en insectenplagen. Met hulp van haar expertise brengt Camerata Trajectina als muzikaal geheugen van Nederland de traditie van het Nederlandstalige ramplied tot leven.

Wanneer:
t/m 26 januari
Prijsinformatie:
Vanaf € 25,-

Hier finden Sie Treur Nederland!

Adresse:
Doopsgezinde kerk
Wirdumerdijk 18
8911 CD Leeuwarden
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse