Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Avondwandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

Rijs

Weet jij wie ik ben? Al eeuwenlang sier ik Gaasterland met mijn immense beuken. Heel veel mensen komen bij mij op visite. Ze lopen over de hoofdlaan, langs het witte vredestempeltje en kijken uit over het prachtige IJsselmeer. Ik heb al die eeuwen heel...

Weet jij wie ik ben? Al eeuwenlang sier ik Gaasterland met mijn immense beuken. Heel veel mensen komen bij mij op visite. Ze lopen over de hoofdlaan, langs het witte vredestempeltje en kijken uit over het prachtige IJsselmeer. Ik heb al die eeuwen heel veel bijzonders meegemaakt.

Het Rysterbosk, een monument Bij de ingang van het Rysterbosk zien we direct, dat we met iets bijzonders te maken hebben: de brede en statige Murnzerleane verraadt al, dat dit bos mensenwerk is en oud als een monument. Benieuwd naar het hoe en wat? Een verhaal van rond 350 jaar lang. Van straatarme mensen , die arm bleven en heel rijke mensen, die arm werden… U kent de piramides van Egypte en wellicht ook de aartsvaders van Israel: Abraham, Isaac en Jacob. Maar weet u ook, dat er in het Rysterbosk een monument is, dat veel ouder is dan die piramides en aartsvaders? Dat is toch bijzonder en laten we niet links liggen tijdens onze excursiewandeling in het Rysterbosk. Nog een bijzondere plek: een van de drie kliffen, het Murnzer Klif. Dat vroeger bijna verbonden was met de Westfriese kust in Noord-Holland. Totdat wrede stormen de Zuiderzee deden ontstaan. Door de Gaasterlanders nog altijd de ‘see’ genoemd. Een bos vol geschiedenis, maar ondertussen beleven we ook de prachtige natuur in het Rysterbosk.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
7 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier finden Sie Avondwandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

Adresse:
Marderleane 2
8572 WG Rijs
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse