Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Tentoonstelling '100 jaar Mythe Maison d’Artiste’

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Kulturhistorisches Zentrum „De Tiid“, Bolsward

useum De Tiid, huis van verhalen onderdeel van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolswardpresenteert ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’, Renaissance van het Modernisme.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Museum De Tiid, huis van verhalen onderdeel van Cultuur Historisch Centrum De Tiid in Bolsward (Boalsert) presenteert ‘100 jaar Mythe Maison d’Artiste’, Renaissance van het Modernisme, een tentoonstelling over het mythisch geworden architectonische ontwerp van Theo van Doesburg en Cor van Eesteren uit 1923.

De presentatie in Bolsward is onderdeel van een breder tentoonstellingsproject dat in 2023 door het land reist en achtereenvolgens wordt uitgevoerd in Huis Doorn (Doorn), het Kunstmuseum (Den Haag), Museum de Tiid (Bolsward), het Van Eesteren Museum (Amsterdam), de LocHal (Tilburg) en Het Nieuwe Instituut (Rotterdam).

In één van de mooiste renaissance stadhuizen van Nederland waarin Museum De Tiid is gevestigd, het stadhuis van Bolsward – Elfstedenhart van  Fryslân – zal er speciale aandacht zijn voor hoe de ‘mythe’ van Van Doesburg en Van Eesteren een inspiratiebron vormt voor hedendaagse Friese architecten. Onder supervisie van de Rijksbouwmeester Francesco Veenstra en gastcurator Mick Eekhout zal een selectie gebouwen worden getoond. Naast de tentoonstelling kan het publiek ook een bezoek brengen aan de internationaal beroemde stadhuistoren met voor die tijd zeer ‘gewaagde’ zeventiende-eeuwse torenconstructie. Voor de restauratie van de toren in 2019 – 2021 zijn moderne bouwmaterialen en constructiemethodes toegepast die de bouw van de ‘mythe’ van Van Doesburg en Van Eesteren na 100 jaar ook mogelijk
maakt...

Wanneer:
t/m 7 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Tentoonstelling '100 jaar Mythe Maison d’Artiste’
Kulturhistorisches Zentrum „De Tiid“

Onderdeel van Cultuur Historisch Centrum 'De Tiid'
Jongemastraat 2
8701 JD Bolsward
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse