Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Voorjaarsvakantie: Aan de slag in de blik-recycle-maakfabriek of met kistje op pad

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Museum Joure, Joure

Van 28 februari t/m 3 maart is het ‘Help pake en beppe de vakantie door’ en mogen kinderen ‘op vertoon’ van een pake, beppe of andere volwasse gratis het museum in. Ze kunnen aan de slag met blik en metaal of 'oan it wurk' met een leuk doeblad.

Traditiegetrouw doet Museum Joure in de voorjaarsvakantie mee aan ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Van dinsdag 28 februari t/m vrijdag 3 maart mogen kinderen ‘op vertoon’ van hun pake, beppe of een andere volwassene gratis naar binnen. Er is van alles te doen voor kinderen én hun begeleiders.

Mooie dingen maken van blik
Kinderen vanaf 8 jaar kunnen aan de slag met het recyclen van blikken en ander metaal. Het ‘recycleproces’ begint met een korte route door het museum om verschillende metalen objecten en blikken te bekijken. Daarna gaan ze naar het Maaklokaal. Daar maken ze, onder begeleiding van museumdocenten, een kunstwerk of een fantasiefiguur. Van blik en andere metalen. Inspiratie genoeg in het Maaklokaal! Materiaalkosten zijn € 2,00 per kind.

Oan it wurk-kistje voor alle leeftijden
Voor kinderen die niet meedoen aan de blik-recycle-maakfabriek staat een Oan it wurk-kistje klaar. Geschikt voor alle leeftijden en helemaal gratis. De leuke doe-activiteiten in dit gereedschapskistje leiden je al makende door het museum. Zo stel je je eigen theesmaak samen, maak je deze tot een echt theezakje en krijg je in het museumcafé heet water om je thee te proeven. Ook ga je koffie malen en kun je je naam in metaal ponsen.

Goed om te weten:

  • koop alvast je eigen kaartjes en het gratis kaartje voor de kinderen via www.museumjoure.nl
  • de materiaalkosten voor de blik-recyclefabriek betaal je bij aankomst in het museum (gepast cash betalen is handig)
  • kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een betalende bezoeker het museum bezoeken en meedoen aan de activiteiten.
Wanneer:
t/m 3 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 9,- (voor volwassenen)

Hier finden Sie Voorjaarsvakantie: Aan de slag in de blik-recycle-maakfabriek of met kistje op pad
Museum Joure

Geelgietersstraat 1
8501 CA Joure
Route planen

Zeige Suchergebnisse