Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Voorjaarsboswandeling vlakbij Heerenveen

Nieuweschoot

Wil jij het voorjaar vieren met een wandeling in een verrassende omgeving? Dan is het Taconisbosk dé perfecte plek. Ontdek dat aan de zuidkant van Heerenveen meer te zien is dan alleen bedrijventerreinen en industrie. Onze natuurgids neemt je graag mee...

Wil jij het voorjaar vieren met een wandeling in een verrassende omgeving? Dan is het Taconisbosk dé perfecte plek. Ontdek dat aan de zuidkant van Heerenveen meer te zien is dan alleen bedrijventerreinen en industrie. Onze natuurgids neemt je graag mee door dit eeuwenoude bos. Ervaar de rust tussen eiken, berken, naaldbomen en grove dennen. Wie weet word je zelfs verblijd met een prachtig vogelconcert, een adembenemende belevenis.

Voor de liefhebber is er genoeg te zien. De grote bonte specht, wielewaal en boomklever maken namelijk dankbaar gebruik van het dode hout dat volop te vinden is in dit bos. Hoor de specht tegen de bomen hameren om zijn hol te maken. Wie weet zie je zelfs wel een ree wegduiken.

Dit bos is onderdeel van een cultuurhistorisch landschap met een agrarisch karakter. Laat je verrassen door de schoonheid van dit bos tussen de agrarische omgeving. Dwars door het landschap slingert het historisch tsjerkepaad, over weilanden met klaphekjes, langs houtwallen en een monumentaal kerkje.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
12 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier finden Sie Voorjaarsboswandeling vlakbij Heerenveen

Adresse:
8452 Nieuweschoot
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse