Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Expositie Auke Hartstra

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Joure

In de bibliotheek in Joure is van 23 oktober tot en met 3 februari 2024 de expositie ‘Sfeer en kleur’ te zien

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Realistisch, soms speels en zowel impressionistisch als abstract zijn de schilderijen van Auke Hartstra uit Oudehaske, met het dagelijkse leven als inspiratiebron. Mensen, dieren, maar vooral natuur en landschappen.

In zijn jonge jaren wilde Auke al naar de kunstacademie. Pas na zijn pensionering ging zijn wens om te schilderen in vervulling. Vier jaar geleden werd hij toegelaten tot de Foudgumse School, de kunstacademie in Friesland. Inmiddels is hij gevorderd tot het vijfde afstudeerjaar. Dat hij volledig achter de slogan ‘De wijde blik verruimt het denken’ staat, toont hij in zijn afwisselende werk.

Zijn oog voor onzichtbare invloeden van sfeer en kleur openbaarden zich al in zijn jeugd toen na het in cultuur brengen van land van een buurman een stukje wildernis overbleef.  Het kleurenpalet dat zich in het voorjaar openbaarde, is hij nooit vergeten. Na een trieste gebeurtenis in zijn leven zei een buurvrouw: “Auke je moet weer gaan schilderen.” Hij pakte het schilderpalet weer op en ging op advies van een vriend terug naar dat stukje wildernis uit zijn jeugd. Daar met de half ontgonnen veenputten kwam het besef dat daar waar zich een rijkdom aan vormen openbaart, het geheel iets overweldigends krijgt. De nieuwe vormen en kleurencombinaties laten het verhaal achter het verhaal zien en zo ontwikkelt zich het schilderij. Met zijn schilderijen vertelt Auke Hartstra dat verhaal. 

Wanneer:
t/m 3 februari
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Expositie Auke Hartstra

Bibliotheek Joure
De Merk 31
8501 AN Joure
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse