Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Lezing Alde Fryske Tsjerken in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Op zondagmiddag 8 oktober geeft Liuwe van der Meer een presentatie in Mar en Klif over kerken in Nationaal landschap Zuidwest Fryslân.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Op zondagmiddag 8 oktober geeft Liuwe van der Meer een presentatie in Mar en Klif over kerken in Nationaal landschap Zuidwest Fryslân. Liuwe van der Meer neemt u op deze zondagmiddag graag mee in de wereld van de Fryske Tsjerken. Naast dat de oude kerken de 'skyline' van het Friese landschap bepalen, herbergen deze bakens een schat aan historische informatie. Nergens anders in Europa zijn zoveel laatmiddeleeuwse kerken te vinden als in Noord-Nederland. Van de Meer vertelt over de verschillende bouwstijlen, restauraties en het huidige gebruik van de kerken. Daarnaast komt het ontstaan van de Stichting aan bod en vertelt van der Meer op welke wijze de stichting ‘de stenen levend houdt’.

Liuwe van der Meer is verbonden aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De stichting beheert, onderhoudt en restaureert meer dan vijftig (rijks)monumentale kerken in Fryslân. En dat aantal groeit nog steeds. Opmerking: de lezing wordt in het Fries gegeven.

Wanneer:
t/m 8 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Lezing Alde Fryske Tsjerken in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse