Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

College Vismigratierivier - ‘Over de grens van zout naar zoet’

Kornwerderzand

Reislustige vissen maken wereldreis De verborgen onderwaterwereld is veel complexer en interessanter dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Wist je dat bepaalde vissen een enorme behoefte hebben om te reizen? Het zit als het ware in hun...

Reislustige vissen maken wereldreis

De verborgen onderwaterwereld is veel complexer en interessanter dan je waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Wist je dat bepaalde vissen een enorme behoefte hebben om te reizen? Het zit als het ware in hun bloed. Het is van levensbelang voor ze om van zout naar zoet te trekken. En andersom.

Tijdens dit college krijg je uitgebreid uitleg over deze reislust. Neem bijvoorbeeld de paling, die reist ongeveer 6.000 kilometer van het zoete water in Nederland naar het zoute water van de Sargassozee. Dit liefdesoord voor palingen is ook hun geboorteplek. Langzaam drijven de jonge vissen hier met de waterstroming mee, totdat ze uiteindelijk bij de kust aankomen. Het zoete water trekt. Na een lange reis met allerlei gevaren stoten zij uiteindelijk hun neus tegen de Afsluitdijk...

" Leer meer aan de hand van mooie verhalen ."

Onze excursieleider vertelt jou graag over de verschillende trekvissen en over de komst en de werking van de Vismigratierivier. Honderden miljoenen sterke en zwakke zwemmers kunnen hier straks weer naar hartenlust de Afsluitdijk passeren. Een uniek project vol unieke verhalen!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Wanneer:
17 december
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)

Hier finden Sie College Vismigratierivier - ‘Over de grens van zout naar zoet’

Adresse:
Afsluitdijk 1 c
8752 TP Kornwerderzand
Route planen
Entfernung:
Zeige Suchergebnisse