Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Joost Oomen - Alle dichters hebben gouden helikopters

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Theater Sneek, Sneek

In Alle dichters hebben gouden helikopters legt Joost Oomen uit hoe poëzie werkt.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Wat is een gedicht? Leven alle dichters op tochtige zolderkamers? En wat moet je schrijven wanneer je je geliefde mooier vindt dan de maan?

Hij gaat op zoek naar het poëtische gevoel dat je kan overvallen als je een mier per ongeluk op de post doet of wanneer de sterren in de circustent van gaten blijken te zijn gemaakt. In een heldere analyse vol verhalen over de grootste dichters (van Vondel tot Campert tot Jonker) en met gedichten van Oomen zelf, maakt hij de poëzie voor iedereen toegankelijk. Zijn missie: heel Nederland aan het gedichten lezen krijgen!

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, theatermaker en heel erg grappig. Hij publiceerde meerdere romans en gedichtenbundels. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde bij de kennisquiz De slimste mens. Sindsdien schrijft hij columns voor de noordelijke dagbladen en treedt hij regelmatig op voor radio, televisie en op festivals zoals Oerol, Lowlands en De Parade. Daarnaast runt hij met zijn twee beste vrienden het Instagramkanaal Poëzie is een daad, waarop elke dag een gedicht verschijnt.

Wanneer:
t/m 17 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 19,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Joost Oomen - Alle dichters hebben gouden helikopters
Theater Sneek

Westersingel 28
8601 GR Sneek
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse