Direkt zum Hauptinhalt
Favoriten 0

Tickets Friese Schaatsmuseum

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Het museum is klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied.

Het Schaatsmuseum is een particulier museum, en mag zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. De complete Elfstedentocht-geschiedenis is hier te vinden. Er is een speciale Elfstedenzaal ingericht in het museum. Tevens bezit het museum de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld. Men kan in het museum op het gebied van de korte baan ook alle informatie vinden. Het museum is in het bezit van de grootste schaats ter wereld (6 meter en 11 cm) een afgevroren teen en de bijzonderheden van de winnaars van alle Elfstedentochten. Wie door het museum dwaalt (500 vierkante-meter), zal al snel de sfeer van vroeger opmerken. Oude werkplaats, smederijen en lakkerijen doen een uniek stukje geschiedenis herleven, hoewel natuurlijk de ontwikkeling van de klapschaats niet mag ontbreken. Omdat de collectie zo enorm groot is, wordt er regelmatig gewisseld. Een bezoek aan Het Schaatsmuseum is voor jong en oud meer dan de moeite waard.

Hindelooper schilderkunst
In de winkel bij het Schaatsmuseum kun je diverse met de hand beschilderde voorwerpen, geschenken en meubels bewonderen en vanzelfsprekend ook kopen. Ook is het mogelijk een workshop 'Hindelooper Schilderkunst' te boeken. 

Restaurant de Friese doorloper
Combineer uw museumbezoek met een kopje koffie, lekkere lunch of warme maaltijd in ons restaurant. Op het menu staan ruim 50 soorten pannenkoeken en veel ander lekkers!

In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd.

Zeige Suchergebnisse