Skip to main content
MAP
Restaurant de Waard van Dokkum

Restaurant de Waard van Dokkum


Onze keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten uit de regio; deze worden op een ambachtelijke manier bereid; zo bakken wij zelf brood met meel van de molen uit Burdaard en draaien wij ons eigen ijs.

In de Waard wordt seizoensgebonden gekookt en worden de ingrediënten dagelijks vers ingekocht of geleverd; zo komt het vleeswaren van de ambachtelijke slager uit Ternaard en de vis van “De Goede Vissers” uit Den Oever. 

De boerenkazen komen van verschillende boerderijen uit Friesland en worden er groentes geteeld in onze eigen tuin. 

Op deze manier krijg je als gast in ons restaurant pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.

Wij zijn een Fairtrade gecertificeerd restaurant. Alle geserveerde vis is gevangen onder het MSC keurmerk, de groentes en vlees zijn gecertificeerd met het EKO keurmerk en de producten van ver worden zoveel mogelijk ingekocht d.m.v. Fairtrade.…

Onze keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten uit de regio; deze worden op een ambachtelijke manier bereid; zo bakken wij zelf brood met meel van de molen uit Burdaard en draaien wij ons eigen ijs.

In de Waard wordt seizoensgebonden gekookt en worden de ingrediënten dagelijks vers ingekocht of geleverd; zo komt het vleeswaren van de ambachtelijke slager uit Ternaard en de vis van “De Goede Vissers” uit Den Oever. 

De boerenkazen komen van verschillende boerderijen uit Friesland en worden er groentes geteeld in onze eigen tuin. 

Op deze manier krijg je als gast in ons restaurant pure en eerlijke gerechten voorgeschoteld.

Wij zijn een Fairtrade gecertificeerd restaurant. Alle geserveerde vis is gevangen onder het MSC keurmerk, de groentes en vlees zijn gecertificeerd met het EKO keurmerk en de producten van ver worden zoveel mogelijk ingekocht d.m.v. Fairtrade.

Met trots serveren wij ons verrassingsmenu. Dit menu is met de grootste zorg bedacht en samengesteld. Wij werken uitsluitend met dagverse ingrediënten en zo mogelijk met biologische producten; het kan hierdoor een enkele keer voorkomen dat iets niet voorradig is. Uiteraard bieden we je op zo’n moment een goed alternatief.

Wij wensen jou en je tafelgenoten een uiterst aangename lunch of diner.

Patron-cuisinier,
Michael Roest

Opening times

  • Every monday closed
  • Every tuesday closed
  • Every wednesday from 12:00 to 21:00
  • Every thursday from 12:00 to 21:00
  • Every friday from 12:00 to 21:00
  • Every saturday from 12:00 to 21:00
  • Every sunday from 12:00 to 21:00

Nearby

Show results