Skip to main content
Favorites 0

Galerie Bax: - Solo expositie Henk Vissers

This event has already taken place

Sneek

Op zaterdag 18 november start er weer een nieuwe expositie bij Galerie Bax Kunst in Sneek. Het is de laatste van dit expositie jaar. De beurt valt ditmaal op Henk Vissers, die zijn stalen sculpturen, schilderijen en zeefdrukken exposeert.

De beurt valt ditmaal op Henk Vissers, die zijn stalen sculpturen, schilderijen en zeefdrukken exposeert. Hij exposeerde lange tijd geleden al eens in Sneek. Na jaren van afwezigheid kijkt de Limburger kunstenaar er ontzettend naar uit om zijn werk weer te tonen aan het Friese publiek.

Mensenwerk

Het werk van Schilderijen- en Beeldenmaker Henk Vissers gaat over mensen en menselijke relaties. In zijn onderwerpkeuze laat hij zich inspireren door de dagelijkse werkelijkheid. De menselijke figuur met al zijn charme en schoonheid fascineert hem. Dagdromend, ontmoetend, observerend, terugkijkend, stuntelend…

‘Ik zie de mens als een narratief fenomeen, drager van vele fantasieën en verhalen en met een lichaam als expressief materiaal’. Daarin vindt hij een onuitputtelijke inspiratiebron en fascinatie.

De kunstenaar werkt intuïtief en vanuit een natuurlijke vanzelfsprekendheid. Niet bedachtzaam, wel met grote discipline en emotie als drijfveer. De beelden in zijn twee-dimensionaal werk, zijn de neerslag van een uitputtend proces van tekenen en ontwerpen, herschikken, weg zetten en opnieuw oppakken, net zo lang totdat een harmonieuze en kleurrijke compositie is bereikt met een verhalende inhoud. 

Tekeningen in staal

De mens staat ook in zijn staalsculpturen centraal. Het zijn ‘tekeningen in staal’ van mannen- en vrouwenfiguren opgebouwd in omtreklijnen en met voorstellingen welke zich laten kenmerken door een verstilde ingetogenheid. De ‘gelaserde’ sculpturen met hun kantachtig karakter krijgen, eenmaal uitgesneden en op hun plaats, een complexe twee- èn driedimensionaliteit. Door wisselende achtergronden of spiegelingen maar vooral door licht dat de beelden hun boeiende gelaagdheid geeft door alsmaar wisselende slagschaduwen. 

Henk Vissers is opgeleid aan de kunstacademie Tilburg ( ’73 – ’78) Werk van hem is opgenomen in diverse kunstcollecties, zowel privécollecties als collecties van instellingen, bedrijven en beeldentuinen. Ook in de openbare ruimte komt u werk van hem tegen.

Alle kunstwerken in de expositie zijn te koop. De kunstwerken bekijken kan ook via de virtuele tour van de expositie op het Youtube-kanaal van Bax Kunst (vanaf 18 november) en op de webstie van Galerie Bax Kunst (baxkunst.nl).

De expositie duurt tot en met 31 december 2023.

Wanneer:
t/m 30 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Galerie Bax: - Solo expositie Henk Vissers

Baxkunst
Singel 82
8601AM Sneek
Plan your route

from your location

Show results