Skip to main content
Favorites 0

Licht op Drachten: Distant Figure & Façades – Johannes Bosgra

This event has already taken place

Drachten

Twee Philip Glass videowerken van Johannes Bosgra zijn tijdens het festival iedere avond te zien in de Sluisfabriek. Bosgra heeft zijn foto’s van minimalistische zeegezichten en bomen exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk...

Twee Philip Glass videowerken van Johannes Bosgra zijn tijdens het festival iedere avond te zien in de Sluisfabriek. Bosgra heeft zijn foto’s van minimalistische zeegezichten en bomen exact afgestemd op de muziek van Glass, zodat muziek en beelden gezamenlijk een audiovisuele ervaring creëren waarin het publiek wordt ondergedompeld.

Het werk van kunstenaar/fotograaf Johannes Bosgra is internationaal tentoongesteld in onder andere Museum Voorlinden, New World Symphony Hall Miami, Rotterdam Photo, Head On Photo Festival Sydney, Singapore Photo Festival. Zijn belangrijkste inspiratiebron is hedendaagse klassieke muziek. Bij het zien van een landschap hoort hij daar in zijn hoofd muziek bij en vice versa. In samenwerking met musici en componisten zoals Feico Deutekom creëert hij Gesamtkunstwerken met zijn fotografie, video en klassieke muziek als ingredienten.

Wanneer:
t/m 3 december 2023
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Licht op Drachten: Distant Figure & Façades – Johannes Bosgra

De Sluisfabriek
Tussendiepen 6
Drachten
Plan your route

from your location

Show results