Leven onder aan de dijk

Leven onder aan de dijk

This event has already taken place

"Hoarizonbreed en himelheech is it libben yn Blije.

Dit najaar neemt Sense of Place, in samenwerking met terpdorp Blije, je mee langs de Waddenkust. Met Blije als podium laat ‘Leven on…

Read more

"Hoarizonbreed en himelheech is it libben yn Blije.

Dit najaar neemt Sense of Place, in samenwerking met terpdorp Blije, je mee langs de Waddenkust. Met Blije als podium laat ‘Leven onder aan de dijk’ van 10 tot en met 30 november zien hoe mens en zee al eeuwenlang aan elkaar gewaagd zijn. Aan de ene kant is de zee heer en meester, aan de andere kant bouwt de mens – met man en macht – aan een leven op gewonnen land. Hoe leefde men eeuwen geleden langs de prachtige maar onverbiddelijke Waddenkust? Wat kunnen de bewoners ons vertellen over het hedendaagse leven onder aan de dijk? En hoe ziet de toekomst er volgens de experts uit? Met een gevarieerd programma biedt ‘Leven onder aan de dijk’ voor ieder wat wils en kom je meer te weten over dit prachtige stukje Fryslân. Een dijk van een project!

Blije expo route

Stap op de fiets, doe de wandelschoenen aan of pak de panoramawagen en volg de ‘Blije expo route’. Van dorpskerk tot dorpscafé, het hele dorp doet mee. Ontdek op iedere locatie een andere expositie. Allemaal vertellen ze een uniek verhaal over het leven onder aan de dijk.

Datum: 10 t/m 30 november

Tijden: Woensdag t/m zaterdag, 13.00-17.00 uur

Waddenkustforum: drie inspirerende meet-ups

Denk en praat mee met verschillende experts tijdens het Waddenkustforum tijdens drie inspirerende meet-ups over het leven aan de Waddenkust.

De ontwikkeling van het landschap

Duik in de wondere wereld van landschapsontwikkeling met landschapsarchitect Adriaan Geuze en Joop Mulder. Geuze heeft tal van prijzen gewonnen met zijn internationale ontwerpen en staat bekend om zijn uitgesproken mening over het volbouwen van het open landschap in Nederland. Less is more, vind je ook niet?

Datum: 10 november

Tijd: 14.00 – 16.30 uur

Locatie: St. Nicolaaskerk, Voorstraat 8, Blije

Aanmelden: Meld je voor 5 november aan via aanmelden@sense-of-place.eu.

De mens aan de kust

Wat voor sociale en maatschappelijke impact heeft het leven onder aan de dijk op de inwoners? Welke relatie bestaat er tussen mens en kust? Samen met Jouke van Dijk (Waddenacademie), Sjak Papma (Vitale Waddenkust), Max van Gils (Waddengemeenten) en Tjitske Andringa (Dorpsbelang Blije) nemen we het leven langs de dijk onder de loep.

Datum: 21 november

Tijden: 19.00 – 21.30 uur

Locatie: St. Nicolaaskerk, Voorstraat 8, Blije

Aanmelden: Meld je voor 16 november aan via aanmelden@sense-of-place.eu.

Klimaatverandering op het platteland

Tijdens deze meet-up verdiepen we ons in de gevolgen van klimaatverandering op boerenbedrijven en de landelijke omgeving. Lokale boeren en experts als Titian Oterdoom (Programma naar een Rijke Waddenzee) en Tineke de Vries (LTO Noord en Potato Valley) praten je bij over actuele thema’s.

Datum: 28 november

Tijden: 15.00 – 18.00 uur

Locatie: St. Nicolaaskerk, Voorstraat 8, Blije

Aanmelden: Meld je voor 23 november aan via aanmelden@sense-of-place.eu.

We wolle ús klaai werom

Steek jij liever de handen uit de mouwen? Tijdens 'We wolle ús klaai werom' brengt een heuse optocht met paard en wagen, muziek en kruiwagens de klei werom naar Blije. Trek de laarzen aan en draag jouw steentje bij aan de fundering van de 'Terp fan de Takomst’. In de avond trekken we de dansschoenen aan en dansen de klaai van de voeten. Het is tijd voor feest want hoarizonbreed en himelheech is it libben ûnder oan ‘e dyk!

Datum: 17 november

Tijden: 12.30 – tot laat

Kijk voor het hele programma op www.sense-of-place.eu

Read less

Prices

  • Free

Attributes

Additional Information Cultural Capital 2018

  • Discipline: Multidisciplinary
  • Main language: Language No Problem

Nearby

Show results