Skip to main content
Favorites 0

Terschellinger Bieren

Baaiduinen

Scelling: veelzijdige en bijzondere Terschellinger bieren, eigenzinnig als het eiland zelf. Geïnspireerd door elementen die dit eiland haar unieke karakter gaven en waar mogelijk gebrouwen met lokale ingrediënten. Zegelbieren, streekbieren en wereldbieren

Proef Terschelling in Scelling bier

Hoe het is begonnen
Terschellinger Bieren zag het levenslicht in 2011 toen eigenaren Jolle Dijkstra en Ria Baldee op het idee kwamen om een 'eigen biertje' te serveren op het terras van het dagcafé dat ze toen nog bij hun Bed&Breakfast en Appartementen-boerderij De Stormvogel hadden.

Uitgebreid assortiment
Inmiddels brouwen we negen bieren: de Zegelbieren serie Scelling 4 t/m 8 en de Streekbieren serie Duindoorn Tripel, Gagel Goud en Cranberry Quadrupel. Deze nieuwste bieren zijn gebrouwen onder het label 'Smaaklik', een initiatief dat telkens een ander streekingrediënt centraal stelt.   Naast deze series ontwikkelen we ook nog andere Wereldse pareltjes, omdat het zo leuk is. Bijvoorbeeld de Tripel Favoriet Xperience met tropische vruchten en 5 wereldse hops erin verwerkt. De ontwikkeling van onze bovengistende bieren is naar eigen recept en van hoge kwaliteit. Alleen dan mogen ze het label "Scelling" dragen.

Onze bieren proeven?
Dat kan bijvoorbeeld tijdens een bierproeverij in ons proeflokaal en informatiecentrum ‘de Korenmaat’ (naast vakantieboerderij de Stormvogel). Uw gastheer Jolle Dijkstra en gastvrouw Ria Baldee doen u in een mooie presentatie precies uit de doeken hoe Scelling bier wordt vervaardigd. En natuurlijk is geen enkele proeverij compleet zonder onze heerlijke eilander hapjes. Lees verder over ons Proeflokaal. Thuis proeven kan ook door onze bieren te bestellen in onze webshop.

Here you will find Terschellinger Bieren

Address:
Baaiduinen 32
8884 HJ Baaiduinen
Plan your route
Distance:
Show results