Skip to main content
Favorites 0

Rustpunt It Mûzebitersplak

Wijnjewoude

Niet vliegen maar fladderen! In de prachtige omgeving rondom It Muzebitersplak kun je urenlang ronddwalen, wandelend of fietsend, door de schitterende bossen en de indrukwekkende natuurgebieden met als prachtige parel, het oeroude beekdal It Alddjip. Tijdens...

Niet vliegen maar fladderen!

In de prachtige omgeving rondom It Muzebitersplak kun je urenlang ronddwalen, wandelend of fietsend, door de schitterende bossen en de indrukwekkende natuurgebieden met als prachtige parel, het oeroude beekdal It Alddjip. Tijdens de fiets- en wandeltochten kun je bij Rustpunt It Muzebitersplak landen voor een moment van rust, een kopje koffie of thee en een sanitaire stop.

Rond it Muzebitersplak "fladdert" een hele verzameling dieren rond. Naast de vaste bewoners zoals onze bijzondere schaapskudde met verschillende schapenrassen Landschapsbeheer Terra, onze border collies en de Kelpie die de kudde begeleiden en een Hollandse herder, twee nieuwsgierige ezels, een Nubische geit en een landgeit, een stapel Barnevelders en Noordhollandse blauwe kippen, een bijenstal en een verzameling katten, kun je hier genieten van de voorbijgaande gasten: de reëen in de rand van het bosgebied, de insecten en prachtige vlinders, de vogels die een fantastisch concert geven, vroeg in de ochtend en aan het begin van de avond, evenals de kikkers die kwaakconcerten geven, de ooievaars die hier neerstrijken, de kerkuilen die de nesten bewonen en de das die zich sporadisch laat zien.

Een groot heerser in dit gebied is de Muzebiter, ofwel de buizerd. Direct aan het rustpunt grenst het Muzebiterspad, een fietspad dat, tijdens de aanleg, werd beheerst door een nestelende buizerd. Het project moet een stop inlassen om de buizerd zijn eervolle taak af te laten ronden, totdat haar jongen uit konden vliegen. Na een half jaar werden de werkzaamheden hervat en het fietspad vernoemd.

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Rustpunt It Mûzebitersplak

't Skjer 2
9241 WG Wijnjewoude
Plan your route

from your location

Show results