Skip to main content
Favorites 0

Restaurant Jonas in den Walvis

Heeg

Restaurant Jonas in den Walvis is sinds april 1995 gevestigd in drie prachtige, historische panden in het centrum van watersportdorp Heeg.

Voor wie Jonas nog niet kent
Restaurant Jonas in den Walvis is sinds april 1995 gevestigd in drie prachtige, historische panden in het centrum van watersportdorp Heeg. Het restaurant bestaat beneden uit een wat groter gedeelte waar ongeveer 40 personen kunnen zitten en uit een unieke historische kamer die plaats biedt aan maximaal 14 personen. Deze kamer, vol met schitterend houtsnijwerk, is nog origineel uit het jaar 1794!

Sinds voorjaar 2002 is daar nog een prachtige bovenruimte bijgekomen voor maximaal 30 personen. Hier kunt u met vrienden, familie of bedrijf op intieme wijze uw eigen feestelijk diner of buffet geven. Ook leent deze ruimte zich uitstekend voor zakelijke presentaties. Doordat het interieur in alle drie ruimtes is geschilderd in subtiele Oud-Hollandse kleuren ademt het restaurant een sfeer uit van eeuwen terug. Bijna alle tafels zijn gesitueerd aan het raam en geven uitzicht op het waterrijke, historische centrum van Heeg. U geniet, dinerend aan tafel, van het schouwspel van varende schepen in een decor van monumentale panden en hoge, oude bomen. Ook kunt u heerlijk buiten zitten want Jonas beschikt over 2 terrassen: een terras aan het water in de zon en een terras bij het historische pand. Met terraskachels voor de wat koudere dagen! En ook hier natuurlijk een uitzicht om van te smullen. Het werken met verse producten, het vak¬manschap van de koks, een menukaart die met de seizoenen mee verandert en de combinatie van ongedwongenheid en betaalbare prijzen. Dat is Jonas in den Walvis. Ook voor u zal Jonas een plezierige verrassing zijn!

De kaart van Jonas
Elk kwartaal komt Jonas met een nieuwe menukaart met daarop altijd weer verrassende gerechten van vlees, vis en vegetarisch. Daarnaast hebben we altijd een 3-gangen-keuze-menu voor een vriendelijke prijs. Restaurant Jonas in den Walvis is bekend om zijn heerlijke buffetten. Daarbij staat altijd uw keuze voorop. Wilt u een koud buffet? Of liever warm? Of een combinatie van beide? En of u nu kiest voor een koud of een warm buffet, voor vis, vlees of vegetarisch, één ding staat bij ons voorop: kwaliteit voor een vriendelijke prijs. In de grote ruimte hebben wij ongeveer 40 zitplaatsen, het buffet serveren wij voor u in de prachtige historische kamer.

Vanwaar de naam Jonas in den Walvis? 
Een vraag die vele gasten ons stellen? Zoals gezegd, restaurant Jonas in den Walvis bestaat uit drie historische panden. Het oudste pand werd in 1794 gebouwd voor de zeilmaker Yke Annes Visser, die het als woonhuis gebruikte. Wie een kijkje neemt in de monumentale kamer ziet dat de lijsten van het bedschot versierd zijn met prachtige siervazen, palm- en lauwertakken, rozetten, linten en medaillons. Maar dat niet alleen... Het allermooiste is de schoorsteenmantel met als opvallendste onderdeel een grote schelpvormige krul met daarin de voorstelling van de profeet Jonas die door de walvis wordt uitgespuwd. Vandaar de naam: Jonas in den Walvis!

Varen en dineren op nostalgische wijze!
Sinds voorjaar 1998 biedt Jonas een unieke combinatie van varen en dineren op nostalgische wijze. 's Middags gaat u varen met een schitterende salonboot van rond 1900, en 's avonds gaat u terug naar het jaar 1794 wanneer u dineert in de oude historische panden van restaurant Jonas in den Walvis waar u kunt genieten van een door u gekozen diner of buffet. Er staan twee authentieke salonboten tot uw beschikking die een sfeer uitademen van lang vervlogen tijden. Allereerst de 'Maria', een ranke salonboot uit 1911, geschikt voor maximaal 12 personen. Dit schip kent door de beperkte hoogte geen wachttijden voor bruggen en fluistert door het water, de motor is zeer geluidsarm. Voor grotere gezelschappen (Max 40 personen) is er de 'Clasina'. Dit 20 meter lange schip uit 1914 beschikt over meerder intieme Jugendstilsalons en een stuurhut met rondom zitplaatsen voor een riant uitzicht. Ook kunt u heerlijk, nippend aan uw glas, bovenop het dek zitten en genieten van de frisse lucht en het mooie uitzicht. Indien gewenst zorgen we uiteraard ook voor soep, salades en hapjes aan boord.

Heeft u iets speciaals te vieren? Dan gaan we graag extra open!

Tot ziens bij Jonas. Wij wensen u alvast smakelijk eten!

Here you will find Restaurant Jonas in den Walvis

De Syl 12
8621 BS Heeg
Plan your route

from your location

Show results