Skip to main content
Favorites 0

Beurtvaart Stânfries X Leeuwarden-Dokkum v.v.

Leeuwarden

Vaar mee als passagier op de voormalige beurtvaarder Stânfries X. Op donderdag 23, 30 juli en 6 en 13 augustus van Leeuwarden naar Dokkum; op zaterdag 25 juli en 1, 8 en 15 augustus van Dokkum naar Leeuwarden. Boeken via info@museumhavenleeuwarden.nl

Vier de zomer: stap aan boord van Stânfries X                

De voormalige Leeuwarder beurtvaarder Stânfries X maakt deze zomer acht beurtvaarten van en naar Dokkum met betalende passagiers. Van 23 juli tot en met 15 augustus kun je iedere donderdag meevaren naar Dokkum, iedere zaterdag van Dokkum naar Leeuwarden. De beurtvaarten worden georganiseerd door Stichting Museumhaven Leeuwarden in samenwerking met Dokkumer ondernemers. Geniet van machtig varend erfgoed over het bijzondere vaargebied van de Dokkumer Ee. Stap aan boord van Stânfries X!

De beurtvaarten staan in het teken van de historische band tussen Leeuwarden en Dokkum en passen in de vorig jaar gestarte samenwerking met Admiraliteitsdagen Dokkum. Met de zomerse beurtvaart wordt bijzondere binnenvaartgeschiedenis tijdelijk in ere hersteld. Niet voor niets had de voormalige NV Rederij Stânfries in Leeuwarden ook een kantoor in Dokkum: passagiers en goederen werden over water vervoerd tot halverwege de jaren vijftig. Daarna was het over met de beurtvaart over water.  

Vorig jaar werd de traditie van de beurtvaart symbolisch hersteld rond de deelname van Stânfries X aan de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Dat nautische evenement kan wegens corona helaas niet doorgaan, maar inmiddels is er wel ruimte om met passagiers te varen, met inachtneming van Covid 19-maatregelen. Alle reden de trossen los te gooien! Per beurtvaart kunnen maximaal 12 betalende passagiers mee; fietsen kunnen mee om na de tocht van een bijzondere terugreis langs de Dokkumer Ee te kunnen genieten.

Reisinformatie

Op donderdag 23 en 30 juli en op donderdag 6 en 13 augustus vertrekt Stânfries X om 10 uur uit Leeuwarden vanaf haar tijdelijke ligplaats onder de Achmeatoren, pal naast de VVV. Het schip meert na haar tocht via Bartlehiem, Burdaard en Klaarkamp halverwege de middag af in Dokkum aan de Diepswal, ter hoogte van het Admiraliteitshuis. Op zaterdag 25 juli en op zaterdag 1, 8 en 15 augustus vertrekt Stânfries X om 10 uur voor de retourvaart naar Leeuwarden. In de reistijd is ruimte inbegrepen voor een pauze in Burdaard. De kosten van de beurtvaart (enkele reis) zijn € 35,-- per persoon en € 2,50 voor uw fiets. De koffie, thee en fris staan voor je klaar; in verband met geldende Covi-19 maarteregelen dien je zelf de lunch van huis mee te nemen of in Burdaard te genieten.

De opbrengst van de beurtvaart komt ten goede aan de zojuist opgerichte Stichting Vrienden van Stânfries X, die de instandhouding van de voormalige beurtvaarder borgt. Passagiers van de beurtvaart 2020 zijn dan voor het eerste jaar direct lid van de steunstichting. Wil je los van de beurtvaart graag vriend worden van Vrienden van Stânfries X, dan betaal je per jaar € 35,00.

Aanmelden voor de beurtvaart kan met vermelding van het aantal personen en de gewenste datum via info@museumhavenleeuwarden.nl. Na bevestiging van de aanmelding ontvangt u een betalingsverzoek.

Stichting Museumhaven Leeuwarden, eigenaar van Stânfries X, wenst iedereen een mooie zomer en behouden vaart!

Prijsinformatie:
Vanaf € 35,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Beurtvaart Stânfries X Leeuwarden-Dokkum v.v.

Afvaart Leeuwarden
Willemskade 71
8911 AZ Leeuwarden
Plan your route

from your location

Show results