Skip to main content
Favorites 0

b&b de Grytmanshoeve

Niawier

Welkom bij de Grytmanshoeve Leuk dat je er bent. Graag vertellen wij over de Grytmanshoeve, de geschiedenis, de huidige functie en wat wij nog meer doen. De boerderij is gebouwd in 1848, een oudje dus. Het is een type Stelpboerderij, kenmerkend voor...

Welkom bij de Grytmanshoeve

Leuk dat je er bent. Graag vertellen wij over de Grytmanshoeve, de geschiedenis, de huidige functie en wat wij nog meer doen.

De boerderij is gebouwd in 1848, een oudje dus. Het is een type Stelpboerderij, kenmerkend voor een woning en bedrijf onder 1 kap. Tot aan 1977 is dit een boerenbedrijf geweest en stonden hier melkkoeien, varkens en paarden. Rondom de boerderij was een grote moestuin waarmee de boer zijn hele gezin kon voorzien van voedsel. Toen de boerderij in 1979 werd verkocht was dit ook het einde van de functie als boerenbedrijf. 

Tot aan 2020 zijn er verschillende bewoners geweest die de boerderij voor verschillende doeleinden hebben gebruikt. Denk hierbij aan een psychologiepraktijk. Vanaf 2018 heeft de boerderij lange tijd (bijna ) leeg gestaan doordat de bewoners het grootste deel van het jaar in Frankrijk verbleven. Dit heeft de boerderij geen goed gedaan en raakte hij deels in verval.

In juni 2020 stonden wij, Robbert & Sabina, op de stoep met de makelaar. Hoewel de boerderij er slecht bij stond waren wij op slag verliefd. We zagen de mogelijkheden en het geluk dat de boerderij te redden was. In oktober 2020 kregen wij de sleutel en zijn direct begonnen met het slopen en verbouwen van het achterhuis. Hierin is het vakantiehuis / B&B gevestigd dat op 1 mei 2021 de eerste gasten welkom mocht heten. Buiten in de grote tuin met weilanden hebben wij 2 glamping tenten met een eigen sanitairgebouw. Deze is gevestigd in de jongvee stal.

Sinds 2022 zijn wij ook een Rustpunt, dit is ook iets wat op ons wensenlijstje stond. Hoe leuk is het om onderweg ergens te stoppen, mooie tuinen te bekijken en leuke mensen te ontmoeten. Je bent van harte welkom om te genieten van onze prachtige plek. Tot snel!

Lieve groet, Sabina & Robbert

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find b&b de Grytmanshoeve

Grytmanswei 1
9138 TD Niawier
Plan your route

from your location

Show results