Skip to main content
Favorites 0

B&B 't Kragelhuus

Boijl

Charmante, kleinschalige en gemoedelijke bed and breakfast voor rustzoekers en natuurgenieters. Twee ruime 2-persoonskamers op de begane grond met privé badkamer. Beschikt over een aparte ontbijtruimte en een privé tuin voor de gasten. Welkom!

B&B 't Kragelhuus is rustig gelegen in het buitengebied van het plaatsje Boijl en ligt rondom in de natuur. Boijl zelf grenst aan Nationaal Park Het Drents Friese Wold maar ook prachtige gebieden als het Dwingelderveld, Holtingerveld en de Lindevallei zijn goed bereikbaar.

In het kort:

  • Charmant en kleinschalig, in de natuur
  • Aan NP Drents Friese Wold en vlakbij Dwingelderveld, Holtingerveld, de Lindevallei en natuurwater
  • 2 kamers, elk met privé badkamer en inloopdouche (2 personen per kamer)
  • Bereikbaar met openbaar vervoer

Kleinschalige B&B met 3-gangen ontbijt
B&B 't Kragelhuus is een gemoedelijke en kleinschalige B&B met 2 ruime, lichte kamers op de begane grond (alles gelijkvloers). Beide kamers zijn voorzien van een privé badkamer met inloopdouche.  Wij bieden een goed bed en goede sanitaire voorzieningen. Het uitgebreide 3-gangen ontbijt wordt geserveerd in de aparte ontbijtruimte. Bij mooi weer is het natuurlijk mogelijk om buiten te ontbijten. Rust, ontspanning en gemoedelijkheid zijn gegarandeerd en de gasten kunnen heerlijk vertoeven in de besloten achtertuin.  

Heerlijk fietsen of wandelen in de natuur
Ben je een natuurliefhebber en wil je kennismaken met onze prachtige woonomgeving in de Drents Friese grensstreek? Breng je wandelschoenen mee of je fiets (of beide) en wij zorgen voor de rest. Fietsroutes worden op maat samengesteld voor onze gasten. Geef maar aan wat je graag wilt zien en hoeveel kilometer je ongeveer wilt afleggen op een dag. Wij zorgen voor een bijpassende route of maken die ter plekke.  Dit geldt natuurlijk ook voor de wandelingen. Wil je een uitgebreide dagtocht maken of liever een bescheiden ommetje, alles kan. Wij willen onze gasten graag op alle mogelijke manieren kennis laten maken met de schoonheid van onze woonomgeving.

Rust in de tuin of sauna
Ben je een rustzoeker en wil je even lekker ontspannen en bijkomen van de dagelijkse hectiek, dan kan dat natuurlijk ook. Neem plaats in de gastentuin en geniet met een goed boek en een lekker drankje van de ruimte, de rust en de vogeltjes.  Vlak bij 't Kragelhuus bevindt zich ook nog een gerenommeerde kleinschalige sauna. Combineer een dagje genieten van de natuur met een dagje relaxen in de sauna en je kan de werkweek weer aan. 

Genoeg te doen in de omgeving!
Ben je geïnteresseerd in cultuur en bezoek je graag een museum dan is B&B 't Kragelhuus ook een mooie uitvalsbasis. Boijl ligt vrij centraal in Noord Nederland en steden als bv Assen, Leeuwarden en Meppel zijn makkelijke bereikbaar. Daarnaast ligt de B&B tussen de UNESCO werelderfgoed dorpen Frederiksoord en Veenhuizen in. Frederiksoord, met zijn Koloniemuseum en de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid ligt op 10 minuten afstand van de B&B. Het prachtige dorpje Veenhuizen met het gevangenis museum ligt op 20 minuten afstand. 

'Vuul je thuus in 't Kragelhuus' , je bent van harte welkom in ons mooie ZuidOost Friesland.

Accommodatietype:
Logies & Ontbijt
Aantal slaapkamers:
2 slaapkamers
Aantal personen:
max. 4 personen
Groepsgrootte event:
max. 4 personen
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find B&B 't Kragelhuus

B&B 't Kragelhuus
Boijlerweg 16
8392 NH Boijl
Plan your route

from your location

Show results