Zeven van de Elfsteden arrangement 2 dagen

Zeven van de Elfsteden arrangement 2 dagen

Zeven van de Elfsteden arrangement 2 dagen, 2-daagse Elfstedentocht voor levensgenieters, het zeven van de Elfstedenarrangement.

Zeven van de Elf betekent Zeven van de Elf Friese steden.

Deze route is speciaal gemaakt door het bureau voor toerisme Friesland Holland voor mensen die van de boeiende Elfstedencultuur willen proeven, maar niet zo nodig alle elf stadjes op hun naam hoeven te hebben. Lekker relaxed van de ene parel naar de andere, inclusief koffervervoer en pech-onderweg-service van Friesland’s vakantiespecialist.

De 120 km lange Zeven van de Elf-route omvat heel Zuid West Friesland en is zowel landschappelijk als qua cultuur en historie zeer afwisselend. U start in een hotel in Sneek, waar de koffers voor 10.00 uur door u dienen te worden achtergelaten. Deze worden door de bagage service van Friesland Holland naar uw logeeradres vervoert. Vanuit Sneek gaat u de onderste lus van de Friese Elfsteden verkennen.
U fietst vervolgens via Ijlst (werkende houtzaagmolen) naar Sloten (het kleinste stadje ter wereld) en via de prachtige IJsselmeerkust naar Stavoren (’t Vrouwtje). U overnacht in een hotel is Gaasterland. Na de overnachting fietst u verder via Hindeloopen (Elfsteden schaatsmuseum), Workum (Jopie Huisman), Bolsward (Sonnema en Us Heit) weer richting Sneek (winkelstad), waar de koffers weer kunnen worden opgehaald.

De Zeven van de Elf is een snoer van bezienswaardigheden en zeldzame natuur met zicht op “zee” (IJsselmeer) en de Friese meren. Elke kilometer is verrassing. Of een verademing. Want dat is het mooie van Zuid West Friesland: je kunt er ontzettend veel beleven, maar je kunt je ook laten omringen met absolute stilte en vergezichten. Met volle teugen genieten of onthaasten, u heeft de keus.

Tijdens de fietstocht van ca. 120 km attenderen wij u op de mooiste plekjes in het Friese landschap en de cultuur-historische bezienswaardigheden op de route.

Startdag
Hoogseizoen: Naar wens.
Meer informatie over bagageservice en startdag kunt u vinden in de menubalk onder 'Info' -  Friesland Holland Assistance

Start- en finish:
Hotel/pension in Sneek.

What you are going to do

Zeven van de Elfsteden arrangement 2 dagen

Friesland Holland

• Start en finish: pension/hotel in Sneek
• tocht van het ene hotel/pension naar het andere hotel/pension
• met bagage- en pech-onderweg-service
• logies + ontbijt + diner
• totale afstand: circa 120 km
• afstand per dag: circa 60 km
2 fietsdagen