Skip to main content
Favorites 0

Elfstedenarrangement met de auto + 1 dag Ameland

Elfstedentocht + Waddeneiland

Friesland Holland heeft op aanvraag van vakantiegangers een nieuw arrangement samengesteld waarbij u naast de Friese elfsteden ook waddeneiland Ameland bezoekt. U rijdt van het ene hotel naar het andere hotel met behulp van het elfsteden informatiepakket dat u van Friesland Holland krijgt. Dit 6-daagse verblijf is gebaseerd op 5 overnachtingen inclusief 5x ontbijt en 3x een diner. Met dit arrangement verkent u de Elfsteden, de Noardlike Fryske Wâlden, het boomwallenlandschap dat typisch is voor de Friese Wouden, met als topattractie de botanische tuin De Kruidhof, waar ook het IJstijdenmuseum ondergebracht is. Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea. 

Dokkum
Zeer bijzonder is het gebied ten zuiden van Dokkum, waar in 754 de wereldberoemde missionaris Bonifatius werd vermoord. De vertegenwoordiger van het Frankische Rijk werd geboren in 672 of 675 in Exeter, Zuid-West Engeland. Het stoffelijk overschot van de bisschop, martelaar en heilige, die wordt gezien als de architect van christelijk West-Europa, bevindt zich in de abdij van Fulda in Duitsland. Dokkum, gekscherend een moordstad genoemd, is nu een gezellige en zeer bezienswaardige Elfstedenstad en onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met Fulda. Elke woensdag wordt hier de oudste weekmarkt van Nederland gehouden. Ook voor winkel liefhebbers is er genoeg vertier.

Ameland
Vanuit Dokkum is Holwerd, waar de boot richting Ameland vertrekt makkelijk bereikbaar. U bent er al binnen 15 minuten, waarna de boot er circa 45 minuten over doet om u weer veilig aan wal te brengen. 

De auto kunt u parkeren bij de haven van Holwerd. Op Ameland kunt u een toerfiets huren waarmee het eiland kan worden verkend.

Ameland, een zelfstandige gemeente maakt deel uit van de Waddeneilanden en valt onder de provincie Friesland. Het eiland heeft in totaal 4 dorpen, Hallum, Ballum, Nes en Buren. De laatst genoemde grenst aan het natuurgebied 'de Oerd' waarin men prachtige wandelingen en fietstochten kan maken. In Nes zult u de meeste toeristen tegenkomen, maar elk voorgenoemd dorp heeft zo zijn eigen charme. Naast de geopende musea zijn er ook jaarlijks terugkerende evenementen die door vele toeristen worden bezocht zoals het Midzomerfeest.

Startdag
Naar wens

Start- en finish
Een hotel in Gaasterland

6-daagse Elfstedentocht met de auto + 1 overnachting op Ameland.

€ 380.00