Skip to main content
Favorites 0

Expositie BOWE in Museum Martena

This event has already taken place

Museum Martena, Franeker

Bowe Roodbergen (Grou, 1954) maakt werken op papier, lampen en andere objecten. Kenmerkend voor zijn werk is de subtiliteit, het oog voor detail en de perfectie waarmee hij zijn creaties gestalte geeft.

Zijn lampen zijn gemaakt van zeer uiteenlopende materialen, variërend van papier en stof tot staal en hout. Middels minimale en subtiele ingrepen weet hij op speelse wijze tot avontuurlijke creaties te komen die op de grens balanceren van gebruiksvoorwerp en beeldhouwwerk.

Bowe: " Waar de oorsprong van mijn werk ligt? Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Daar moest ik over nadenken. Ooit fotografeerde ik. Geen kleur, maar zwart/wit. Een stap verwijderd van de werkelijkheid. Ik leerde te kijken, te zoeken naar waar het nu eigenlijk om gaat. En gaandeweg werden de beelden steeds kaler, werden teruggebracht naar vlakken en lijnen. En dat bleef, ook in mijn latere werk."

"Ik ben opgegroeid op het Friese platteland. Zwervend door weilanden, langs slootkanten, dwalend met het zeilbootje over plassen en meren. En daar, te midden van die eindeloosheid, die ruimte, met zicht op de horizon, en verder nog, vaak alleen, omringd door de stilte, door geluiden van de natuur, dáár ligt mijn oorsprong, mijn inspiratie. Dáár ligt mijn hart."

Wanneer:
t/m 1 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Expositie BOWE in Museum Martena
Museum Martena

Voorstraat 35
8801LA Franeker
Plan your route

from your location

Show results