Skip to main content
Favorites 0

Mooneye

Leeuwarden

Een dik jaar na debuutplaat 'Big Enough' heeft Mooneye nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. Ditmaal komen ze ook langs Neushoorn!

Een dik jaar na debuutplaat 'Big Enough' heeft Mooneye, de band rond singer-songwriter Michiel Libberecht, nieuwe muziek klaar en staat er een clubtour langs kleinere, sfeervolle zalen in België en de buurlanden op het programma. Ditmaal komen ze ook langs Neushoorn om ons te verblijden met hun fijne indie sound!

Sinds Mooneye zegevierde in ‘De Nieuwe Lichting’, te vergelijken met BBC’s ‘Sound of…’, van 2019, is de band niet meer weg te denken uit het Belgische alternatieve poprockcircuit. Er volgden een EP, een geprezen debuutalbum, talloze singles en een onvergetelijke optredens. Libberecht ontpopte zich in die eerste jaren ook van een ietwat naïeve songschrijver tot een ware vakman. De nummers van Mooneye begraven zich niet in productionele trucjes en zijn wars van de laatste muzikale trends. Ze trachten even tijdloos te zijn als songs van grootheden en voorbeelden Neil Young, R.E.M. en The Smiths, die zowel traditioneel als modern aanvoelen en evengoed overeind blijven met enkel een akoestische gitaar.

Het resultaat is indierock die door een geoliede band wordt vertaald in een opzwepende liveperformance. Mooneye is tegelijk klein en groot, secuur en speels, en heeft met Libberecht een melancholische stem die je bij je nekvel grijpt. Tijdens de ‘Big Enough’ tour werkte de band aan nieuwe nummers, met een duidelijk plan: de energie die de band live kenmerkt vastleggen op plaat. Het eerste tastbare resultaat daarvan is een nieuwe single die in februari 2023 uitkomt. Waar het debuutalbum nog een deel van een odyssee is, een stap in de ontwikkeling van Michiel als songschrijver, een zoektocht naar een eigen smoel en sound, klinkt Mooneye nu als een volbloed liveband. En een liveband moet spelen, wil in contact komen met fans en publiek. Waar beter dan in kleine zalen, cl

Wanneer:
27 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 11,25 (met een CJP-pas)

Here you will find Mooneye

Address:
Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan your route
Distance:
Show results