Skip to main content
Favorites 0

Wadlopen naar Ameland

This event has already taken place

Holwerd

Vanaf de startlocatie in Holwerd doe je mee aan een tocht die je je leven lang niet meer zult vergeten: naar Ameland via het Wad!

Voor de oversteek naar Ameland dien je over een goede conditie te beschikken, want Wadlopen? Dat is niet voor watjes! 

Werelderfgoed

Wadlopen is een unieke belevenis door één van de mooiste en bijzonderste natuurgebieden van Nederland. De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en in 2018 tot mooiste natuurgebied van Nederland. Tijdens de wadlooptocht van Holwerd naar Ameland beleef je het Wad als nooit tevoren.

Goede conditie

De wadlooptocht naar Ameland start vanaf de pier van Holwerd. Door de toename van de hoeveelheid slik in het kustdal vraagt met name de eerste anderhalfuur van de oversteek veel inspanning. Het tweede deel van de tocht gaat over stevige zandplaten en een aantal geulen. Aangekomen op het eiland wandel je in een halfuur naar het Noordzeestrand, waar je tegen betaling van vijf euro op het strand met een strandkar kan meerijden naar het strandpaviljoen bij Buren of Nes. Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid langs het strand naar Buren of Nes te wandelen (plusminus acht kilometer). Vooraf beslissen hierover is niet nodig.

Een goede conditie is een vereiste om te mogen deelnemen aan deze oversteek. Neem bij twijfel contact op met Wadloopcentrum Fryslân.De minimale leeftijd voor de tocht naar Ameland is 14 jaar.

Kledingadvies

Qua schoenen zijn 'hoge canvas gymschoenen' met sokken verplicht. Kies hierbij voor hoge sokken, geen enkelsokken. Ook duikschoenen zijn toegestaan. Heb je geen geschikt schoeisel bij je dan kunnen de gidsen deelname aan de tocht weigeren. Wat betreft kleding dien je deze af te stemmen op de weersomstandigheden. Op het Wad staat vaak een frisse zeewind. Zorg daarom voor warme en winddichte bovenkleding. Je dient verplicht een windjack of regenjack bij je te dragen in je rugtas. Het dragen van een korte broek is aan te raden. Spijkerbroeken worden afgeraden, deze kunnen gaan schuren. Kijk hier voor meer info.

Informatie
Afstand 10 km
Duur 3,5 uren
Zwaarte zwaar

Let op:

De tochten die later op de dag starten worden 'Waddenweekend'-tochten genoemd. Gezien de aankomsttijd op Ameland is het dan niet meer mogelijk om de laatste boot terug naar Holwerd te nemen. Je zult daarom op het eiland moeten overnachten. Hiervoor is het noodzakelijk om zelf een accommodatie te regelen, dit wordt niet door Wadloopcentrum Fryslân gedaan.

Kijk altijd een dag van tevoren op de website van Wadloopcentrum Fryslân of de oversteek doorgaat! Dit wordt uiterlijk om 18.00 uur gecommuniceerd.

Wanneer:
t/m 7 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 33,50
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Wadlopen naar Ameland

Land- en zeezicht
Grandyk 2
9151AE Holwerd
Plan your route

from your location

Show results