Skip to main content
Favorites 0

Textielkunst-expositie Kwetsbaarheid van Irma Frijlink

This event has already taken place

De Schierstins Cultural History Centre, Feanwâlden

Kunst maken met naaimachine en vilt. Dat is wat Irma Frijlink doet en in de Schierstins te Feanwâlden laat ze prachtige resultaten zien. Haar expositie ´Kwetsbaarheid´ heeft altijd een link met de tijd waarin we leven en is tot en met 10 december.

Kunst maken met naaimachine en vilt. Dat is wat Irma Frijlink doet en in de Schierstins te Feanwâlden laat ze prachtige resultaten zien. Haar expositie ´Kwetsbaarheid´ heeft altijd een link met de tijd waarin we leven en is tot en met zaterdag 10 december te bezichtigen.
Het werk van de in midden-Nederland wonende Frijlink gaat over kracht, herstellend vermogen, onmacht, vergankelijkheid. Zij tekent met de naaimachine op industrieel vilt. Vervolgens snijdt zij delen uit, waardoor de achtergrond een onderdeel wordt van haar kunst.
Een steeds terugkerend thema in haar werk is kwetsbaarheid in de natuur en bij de mens. Aan de ene kant verwondert Irma zich over de kracht en het herstellend vermogen van de mens en de natuur. Van de andere kant kan men plotseling zo geraakt worden dat herstel niet meer mogelijk is.
Bewust maakt Irma gebruik van textiel om haar thema neer te zetten. Dit versterkt de kwetsbaarheid. Kleur wordt meestal met opzet achterwege gelaten om zo de kijker zijn eigen kleur/verhaal te laten geven aan het werk. Bovendien benadrukt het ontbreken van de kleur eveneens de kwetsbaarheid.
Regelmatig houdt Irma zich in projectvorm bezig met thema’s rond de vrouw, zoals over de  ‘onzichtbare generatie´, over vrouwen die moesten stoppen met werken op het moment dat zij gingen trouwen (wettelijk tot 1956). Of over de ´gevallen vrouw´, over ongehuwde vrouwen die onder druk van de maatschappij gedwongen afstand moesten doen van hun kindje (tussen 1956-1984). Ze wordt ook geraakt door daklozen en vluchtelingen.
Vanaf de eerste week van de coronapandemie maakte Irma iedere week een Kunstkapje met zowel gebeurtenissen in de wereld als privé. Zo is er een historisch document ontstaan over deze bijzondere tijd. Sinds de inval van Rusland in Oekraïne werkt Irma aan “Tapis de Bussum”, een verslag van de verschrikkingen van deze oorlog, opdat we nooit vergeten. Irma schudt graag mensen wakker en zet hen tot nadenken over de realiteit te verpakken in schoonheid.

Wanneer:
t/m 10 december 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 1,- (regulier)

Here you will find Textielkunst-expositie Kwetsbaarheid van Irma Frijlink
De Schierstins Cultural History Centre

Address:
Hoofdstraat 1
9269 SW Feanwâlden
Plan your route
Distance:
Show results