Skip to main content
Favorites 0

New Cool Collective

This event has already taken place

Leeuwarden

Het achtkoppige New Cool Collective is een band die ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld. Op zaterdag 3 december geven ze een swingend optreden in Neushoorn.

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B samen op het podium staan. Terwijl Graham B de platen draait, speelt Benjamin; een unieke combinatie. Uiteindelijk leidt dit tot het achtkoppige NCC, een band die ontelbaar vaak heeft gespeeld in de hipste clubs en op festivals over de hele wereld.

In 2018 vierde New Cool Collective nog zijn 25-jarig bestaan groots in een uitverkocht Melkweg met een breed scala aan gasten. Daarna zijn zij opnieuw de studio ingedoken om te werken aan nieuw materiaal. Tijdens de opnames neemt de band een stap in een nieuwe richting. Waar op voorganger Electric Monkey Sessions 2 het psychedelische cumbia geluid centraal staat keert de band op Dansé Dansé terug naar waar het allemaal begon – de dansvloer! Het resultaat is een dansbare mix van 80’s drumcomputers, quirky synths en Afrikaanse ritmes.

In coronajaar 2020 heeft New Cool Collective ook niet stilgezeten en kwam er een vervolg op de samenwerking met Matt Bianco, getiteld High Anxiety. Ook nu is de band weer druk bezig in de studio voor het nieuwe album dat uitkomt in 2021.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller.

Zaal: AA-Security Arena | Type: Staconcert | Garderobe gratis

Wanneer:
t/m 3 december 2022
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,75 (met een CJP-pas)

Here you will find New Cool Collective

Address:
Neushoorn Leeuwarden
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
Plan your route
Distance:
Show results