Skip to main content
Favorites 0

Expositie VIER

This event has already taken place

Oosthem

Vier professionele kunstenaars, een familie. Een moeder en haar drie kinderen, voor het eerst een gezamenlijke expositie. Schilderijen en tekeningen van Maria Visser en Cindy, Marleen en Sander Vermeulen vullen deel en stallen. Workshops op vrijdag.

VIER

Op 4 juni start de zomerexpositie in Galerie Oosthem. Maria Visser was er al eerder, in 2011. Deze keer komt zij samen met haar drie kinderen: Cindy, Marleen en Sander Vermeulen. Vier professionele kunstenaars, één familie. Vier verschillende invalshoeken, één bijzonder sfeervolle en spannende tentoonstelling. Met kunstwerken die de kijker uitnodigen om aandachtig bij stil te staan.

De weg naar deze expositie was een avontuur. Met zijn vieren naar Noorwegen om Edvard Munch te zien. De ontdekking dat hij in zijn werk veel dingen niet afmaakte - zelfs gezichten niet -, leverde boeiende gesprekken op over de essentie van een kunstwerk. Wanneer is het goed, wanneer is het af? Het bracht hen inspiratie voor onderzoek, experimenteren en nieuw werk. Daar werden de eerste plannen voor VIER gesmeed.

Voor Maria Visser begint het altijd met goed kijken. Elke tekening of schilderij is een compositie van elementen uit de beelden die ze opslaat. In het verleden speelden mensen de belangrijkste rol in haar werk, tegenwoordig vooral landschappen. De uitdaging die zij zichzelf voor de komende tijd stelt, is om die beide onderwerpen te combineren.

De natuur, en bomen in het bijzonder, vertegenwoordigt voor Cindy Vermeulen troost, schoonheid en de kracht van de tijd. In haar schilderijen draait het niet alleen om natuurbeleving. Meestal voegt zij een extra dimensie toe, vaak hangt die samen met de menselijke invloed op de natuur. Cindy werkt met jaarthema´s, in 2023 luidt dat Geluk is soms. Tijdens de tentoonstelling vindt u dat onder meer terug in een video met herinneringen aan schoonheid. In een van de workshops kunt u samen met Cindy verder werken aan uw eigen herinneringen.

De kwetsbare mens is het uitgangspunt voor Marleen Vermeulen. Haar werk bevindt zich daar waar woorden tekortschieten of ontoereikend zijn. Waar beelden, herinneringen en gedachten het overnemen. De mensen met wie ze werkt als beeldend therapeut in een psychiatrische kliniek zijn een inspiratiebron.

In tegenstelling tot zijn zussen bracht Sander Vermeulen een deel van zijn jeugd door in de stad. Dat zie je terug in zijn werk. Hij tekent graag omgevingen, waarbij de mens afwezig is en je aandachtig kunt waarnemen. Zijn werk toont zijn beleving van de gelaagdheid, de anatomie van de architectuur.

Alle kunstwerken zijn opvallend goed verzorgd. Alle vier kunstenaars gaan bedachtzaam om met materiaal, vorm en kleur. Ook de liefde voor kunst, natuur en leefomgeving vormt een rode draad. Hoe verschillend ook, kunstwerken van alle vier appelleren aan herinneringen. Hun werk spreekt de verbeelding van toeschouwers aan. Het doet ze vaak denken aan momenten uit hun eigen leven.

Van harte welkom! De feestelijke opening wordt op zondag 4 juni om 15:00 uur verricht door dichter Kasper Peters. Zangeres Leonieke Toering verzorgt de muzikale omlijsting. Uiteraard zijn de vier kunstenaars er dan ook. Tijdens de expositie, die duurt tot en met 15 juli, kunt u hen ontmoeten op de vrijdagmiddagen. Zij geven dan verschillende workshops of zijn aan het werk in Galerie Oosthem.

Wanneer:
t/m 15 juli
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Expositie VIER

Galerie Oosthem
Hernepaed 4
8618 NN Oosthem
Plan your route

from your location

Show results