Skip to main content
Favorites 0

Kunst aan huis-route 2023

This event has already taken place

Kollum

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Stichting alle oud deelnemers die in de afgelopen 30 jaar vanuit hun eigen atelier hebben meegedaan, uitgenodigd om dit keer SAMEN op bijzondere locaties in kleine groepjes te exposeren. Dit keer dus anders...

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Stichting alle oud deelnemers die in de afgelopen 30 jaar vanuit hun eigen atelier hebben meegedaan, uitgenodigd om dit keer SAMEN op bijzondere locaties in kleine groepjes te exposeren. Dit keer dus anders dan anders, onder het motto “kunst UIT huis”. Maar liefst 76 kunstenaars met gasten hebben hier gehoor aan gegeven. Op 31 verschillende locaties, van pittoreske kerkjes tot monumentale panden tonen de kunstenaars een tal aan diverse disciplines. Het belooft een feest van herkenning te worden voor zowel de kunstenaars als de bezoekers.

De route is ongeveer 200 kilometer en kan in verschillende etappes gereden worden. Zij leidt langs de mooiste plekjes in het Lauwersmeergebied, zodat bezoekers naast de kunst ook volop van landschap en cultuur kunnen genieten.
Er is een informatiepunt ingericht in Grand café Wald, in hartje Kollum, een mooie locatie op de grens tussen Groningen en Friesland. Daar kan tevens geluncht of gedineerd worden.
Flyers zijn overal gratis beschikbaar en voor de gelegenheid is de website geheel vernieuwd en uitgebreid.

Ook aan deze route is weer een loterij verbonden: bezoekers kunnen op ieder punt in de route een lot kopen voor €5,- . Op het lot kunnen zij de naam invullen van de kunstenaar waarvan ze graag een kunstwerk ( ter waarde van 500,-) zouden willen winnen. Aan het eind van de route worden de winnaars bekend gemaakt.

De deelnemende kunstenaars zijn alle dagen aanwezig op de locaties om u desgewenst te woord te staan en te vertellen over hun werk en werkproces. Zij stellen dit contact erg op prijs. En uiteraard kunt u tijdens de routedagen een kunstwerk aanschaffen.

De jubileumeditie van de Kunst aan Huis-route 2023 is geopend op zaterdag en zondag 11 en 12 maart en 18 en 19 maart 2023 van 11.00u tot 17.00u. De toegang is gratis. Uitgebreide informatie vindt u in de weken voorafgaand aan de route, op www.kunstaanhuis.nl . Ook kunt u zich hierop aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Wanneer:
t/m 19 maart

Here you will find Kunst aan huis-route 2023

Address:
informatiepunt Grand café Wald
Voorstraat 46
9291 CL Kollum
Plan your route
Distance:
Show results